Brandweer Drunen zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Brandweer Drunen

De vrijwillige brandweer post Drunen is een team van enthousiaste vrijwilligers. Mannen en één vrouw met een diverse achtergrond: van engineer tot monteur, van ambtenaar tot zelfstandig ondernemer. Vanuit de kazerne dragen zij bij aan de brandweerzorg voor de inwoners en ondernemers uit Drunen.

Als vrijwilliger ben je namelijk onderdeel van het korps Brandweer Brabant Noord, verantwoordelijk voor de brandweerzorg in 19 gemeenten met 39 posten.

Kerntaken zijn blussen, assistentie bij ongelukken in het verkeer, storm- en waterschade, incidenten met gevaarlijke stoffen, redden van dieren in nood en het geven van voorlichting over brandveiligheid.

Het werk van een vrijwilliger is zeker niet vrijblijvend. Je begeeft je in omstandigheden die niet alledaags zijn. Je werkt intensief mee aan de veiligheid van je leefomgeving en biedt een helpende hand aan mens en dier. Iedere oproep is weer spannend, je weet nooit wat je zult aantreffen.

Wie zoekt Barndweer Drunen?
< Gezonde mannen en vrouwen vanaf 18 jaar.
< Je woont en/of werkt in Drunen (door de week ben je overdag een aantal dagen of dagdelen in Drunen aanwezig) en je kunt snel op de kazerne zijn.
< Je bent flexibel; je kunt namelijk op onverwachte momenten opgeroepen worden.
< Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
< Verstandige mensen met doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.
< Je staat open voor een vak dat veel meer is dan blussen alleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Interesse gewekt? 6 stappen om brandweerman/-vrouw te worden:
STAP 1. Neem contact op met de postcommandant van onze post (zie hieronder) en meld je aan voor de voorlichtingsavond 18 februari aanstaande!!.
STAP 2. Bespreek je plan met het thuisfront, met je partner en werkgever. Hun steun heb je absoluut nodig!
STAP 3. Een avondje proefdraaien om gevoel te krijgen bij het werk en het team!
STAP 4. De opleiding bestaat onder andere uit: blus- en verkenningstechnieken, eerste hulp verlenen, herkennen van gevaren, werken met modern gereedschap en de laatste communicatietechnieken. De door de brandweer aangeboden opleiding wordt afgesloten met een erkend Rijksexamen.
STAP 5. Na de opleiding houd je je kennis en vaardigheden op peil. Onze post oefent eenmaal per week op de maandagavond.
STAP 6. Je eerste salaris van de brandweer. Als vrijwilliger krijg je een vergoeding. Deze bestaat o.a. uit een algemene jaarvergoeding en een uurvergoeding voor de tijden die je oefent, wordt opgeleid en uitrukt.

Meer weten over het werk?

Postcommandant post Drunen:
Patrick Smulders
[email protected]
06-11624893

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen