We mogen toch weer de klok verzetten

Foto: Pixabay

Veel mensen hadden er niet op gerekend, maar zondagmorgen in alle vroegte gaat de klok van twee naar drie uur. Dan wordt het zondag gelijk een uurtje langer licht. Hoe lang nog?

De grote vraag is hoe lang we de klok nog moeten verzetten. De politiek is er nog niet over uit wat we gaan doen. En wat gaan de overige landen doen? Het is niet de bedoeling dat er in Europa allerlei verschillende tijden komen. Voor Nederland is het gunstig dat de omringende landen hetzelfde gaan doen met de tijd. En dan is er nog de verdeling tussen de mensen. De een wil permanente wintertijd, de andere juist zomertijd in verband met lange zomeravonden Wat is gezond voor de mens? Recent onderzoek wijst zelfs uit dat een uur terug nog beter is voor de West-Europse mens. Dat we dus de tijd gelijk trekken met Engeland: Greenwich-time.

De discussie zal nog wel even duren voordat de politiek een besluit neemt. Volgens het Europese Parlement mag ieder land voor zichzelf beslissen, maar er zal wel met omliggende landen worden gesproken wat het meest handig is. Want veel mensen hebben moeite als de tijd wordt verzet. Eind oktober zetten we de klok weer terug…

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen