Lezing door Ans Buijs van boerendochter naar topbestuurder

Foto: HKK Onsenoort

Op donderdag 25 april is Ans Buijs de gast van heemkundekring Onsenoort om een lezing te verzorgen met als thema „Van boerendochter tot topbestuurder‟. Zij doet dit in het Partycentrum De Remise, Grotestraat 267 te Drunen. De aanvang is 19.30 uur en de entree is €4,- incl. kop koffie/thee bij binnenkomst. Aanmelden is gewenst en dat kan bij het secretariaat: [email protected] of 0416-320995.

Vóór de pauze zal Ans vertellen over haar jeugdjaren op de boerderij van haar ouders in Herpt, haar kostschooljaren, haar opleiding tot onderwijzeres, dat ze lerares Nederlands is geworden op en rector van het Sint Janslyceum in Den Bosch en dat zij tot haar pensionering directeur is geweest van de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg.

Na de pauze zal Ans ingaan op haar huidige bestuurswerkzaamheden. Zo is zij lid van het hoofdbestuur van Erfgoed Brabant en sinds drie jaar strategisch adviseur bij het Ministerie van OCW. Ans zal ook haar visie geven op de toekomst van heemkundekringen.

Onlangs heeft Ans uit handen van Wim van de Donk, commissaris van de Koning, de Brabant Bokaal 2018 ontvangen voor haar uitzonderlijke inzet voor de cultuureducatie in onze provincie en ver daarbuiten.

Ans Buijs houdt een lezing voor heemkundekring Onsenoort. Collectie HKK Onsenoort.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen