Gezamenlijk nachtzorgteam van BrabantZorg, Vivent en Zorggroep Elde in regio ’s-Hertogenbosch

Foto: Pixabay

Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Voor zorg kunnen zij terecht bij thuiszorgorganisaties die met vaste wijkteams zorg bieden. Veel zorg vindt overdag plaats. Maar soms is ook ’s nachts zorg nodig, onverwacht of volgens afspraak. Zorgorganisaties BrabantZorg, Vivent en Zorggroep Elde werken sinds kort samen om deze zorg in de nacht in de hele regio ’s-Hertogenbosch te kunnen bieden. Dat doen zij met het nieuwe Team Nachtzorg regio Den Bosch.

Vast team
Angelique Vugts, manager van het Team Nachtzorg regio Den Bosch: “Gezamenlijk kunnen we dat nog beter en efficiënter doen, zodat de cliënten altijd de juiste zorg krijgen van een goed team met vertrouwde en deskundige mensen. Vanuit het project Zorgzaam ’s-Hertogenbosch zoeken we actief de samenwerking op. We sluiten daarmee ook aan bij de oproep van Hugo de Jonge (minister VWS) tot meer samenwerking in de wijk. In de regio Den Bosch starten wij daarmee dus in de nacht.”

Bereikbaar
Het nieuwe team Nachtzorg regio Den Bosch levert zorg in de nacht aan cliënten van alle drie de zorgorganisaties. Het team is bereikbaar via de zorgorganisatie waarvan mensen thuiszorg ontvangen. Cliënten van de drie zorgorganisaties kunnen een beroep doen op het team als zij op vaste tijden gebruik maken van nachtzorg, of wanneer zij onverwacht ’s nachts zorg nodig hebben. Een medewerker uit het team vertelt: “Wij werken ‘s nachts met drie routes, dus met drie collega’s, en streven naar een aanrijtijd van 30 minuten. Dat kan gaan om geplande zorg zoals het geven van medicijnen of het vervangen van een katheter. Maar ook om zorg voor mensen die naar bed geholpen willen worden na een avondje uit of ’s ochtends juist extra vroeg weg moeten. Daarnaast worden we opgeroepen voor ongeplande zorg, als iemand bijvoorbeeld is gevallen.”

Positief
Het team Nachtzorg regio Den Bosch is sinds maart 2019 actief in de regio ‘s-Hertogenbosch. De eerste ervaringen van medewerkers en cliënten zijn positief. Een medewerker uit het team: “Voor de medewerkers was het een behoorlijke verandering. Gelukkig kenden we de meeste medewerkers van de andere organisaties al. Dat was prettig. Organisatorisch hebben de cliënten weinig gemerkt van de overgang, zij krijgen de zorg die zij nodig hebben. Enkele cliënten die vaste zorgmomenten hebben, hebben kennis gemaakt met nieuwe medewerkers in het team.” Vugts: “Voor hen is het vooral van belang dat we met dit nieuwe team van vaste medewerkers de beste zorg kunnen blijven leveren.”

Over Brabantzorg
Elke dag zo fijn mogelijk. Dat is wat ons drijft bij BrabantZorg. We ondersteunen cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. Dat doen we samen met de mensen zelf en hun naasten. We kijken wat iemand nog zelf kan en voegen daar onze deskundigheid en aandacht aan toe. Bij BrabantZorg bieden we elke dag vanuit 35 locaties ondersteuning, welzijn, zorg en wonen op maat aan zo’n 6.000 cliënten in de regio Oss, Uden, Meierijstad en Den Bosch.

Over Vivent
Vivent is dé zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, ‘s-Hertogenbosch, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers.

Over Zorggroep Elde
Zorggroep Elde is actief in de regio Boxtel, St. Michielsgestel en Esch. Zij biedt verpleeghuiszorg en thuiszorg (wijkverpleging, medische complexe zorg thuis, hulp bij het huishouden en gemaksdiensten). Tijdelijke zorg wordt geleverd binnen de eerstelijnskliniek, geriatrische revalidatie zorg en het B&B/ Zorghotel Buitenhuis. Daarnaast bieden we specialistische zorg voor mensen met dementie en complex gedrag en mensen met ernstig overgewicht. Zorggroep Elde wil ondersteunend zijn in een zo aangenaam mogelijk leven. Leefplezier en respect en aandacht voor de culturele en religieuze waarden van onze cliënten staan daarbij voorop. Bij Zorggroep Elde werken 1250 medewerkers en 700 vrijwilligers. Zij staan dagelijks klaar voor circa 1100 cliënten in de thuiszorg en voor hulp bij het huishouden en circa 550 bewoners in het verpleeghuis.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties