Citytrainer werkt al ruim tien jaar en ook succesvol in gemeente Heusden!

Foto: Stichting De Schroef

Op dinsdagavond 4 juni komen 14 partners, gemeenten en sport- en welzijnsorganisaties van het landelijke Citytrainer netwerk, in Utrecht bij elkaar. De tweejaarlijkse landelijke inspiratiedag voor Projectleiders, Cursusleiders en Citytrainers is er om elkaar geïnspireerd, vernieuwend en scherp te houden.

Het thema is deze keer leadership – wat heb je nodig – het goede voorbeeld zijn – hoe doe je dat? Maar dit is ook het moment om aandacht te hebben voor het 10-jarig bestaan: de resultaten en successen, de ontwikkelingen en de dromen.

‘Practice what you preach’
Om inspirerend en geloofwaardig te blijven is het belangrijk dat de juiste mensen aan de slag gaan met Citytrainer. Dat het past binnen het beleid en de mogelijkheden van de organisatie/gemeente.

Buurtsportcoach Jos van der Ven van Stichting de Schroef zet zich in om jongeren en jeugdigen van gemeente Heusden een stap verder te brengen met de methode Citytrainer. Gericht op persoonlijke groei, voor kinderen, jongeren en passie voor sport, cultuur of welzijn. Een doelgerichte en praktische methode. Praktijkervaring doen ze met coaching door Praktijkbegeleiders op in een omgeving waar zij willen bijdragen en kunnen leren. Na hun Eindpresentatie kunnen de Citytrainers aan de slag en zijn ze beter in staat om op eigen niveau zelfstandig een succesvolle, sociale, creatieve of sportieve activiteiten voor hun stad organiseren en begeleiden. www.citytrainerdenbosch.nl

Train je gemeente, máák je gemeente
Uitgaan van talent en inzetten op persoonlijke ontwikkeling. En dát bereikbaar maken voor de gemeente. Dat is de kern van de participatie methode: Citytrainer. Deze methode benut de voordelen van beïnvloeding van het eigen netwerk van de deelnemers. Hoe? Deelnemers scherpen hun creatieve, sportieve, organisatorische en sociale talenten aan en zetten die in het eigen netwerk in. De praktijkgerichte leermiddelen in het lespakket samen met de beoordelingsmomenten zijn gericht op het (door)ontwikkelen van de eigen al aanwezige kennis, passie én talent. Citytrainer worden is een ‘life changing’ ervaring!

Citytrainer van 2011 tot 2018:
In gemeente Heusden zijn we in 2011 begonnen door een kleine groep jongeren te trainen om zo talentontwikkeling wat meer op de voorgrond te zetten binnen sport. Naar aanleiding van grote succes in Den Bosch, Tilburg en Breda kregen ook wij de mogelijkheid om hiermee aan de slag te gaan.

Sinds 2016 maken we grote stappen. Steeds meer jongeren zijn betrokken en zetten zich in de gemeente in. Zo zijn er Citytrainers actief in de wijk, bij hun vereniging maar ook in de buurt. Enkele Citytrainers ondersteunen bij de jaarlijkse sportdagen, helpen mee bij de sporttoernooien voor basisscholen en organiseren de H-games, het jongerenevenement in gemeente Heusden.

Vorig jaar zijn we zelfs gestart met de pilot Citytrainer Junior op basisschool De Vlechter in Vlijmen. Basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 organiseren activiteiten op school en bij hun in de buurt. En wat een succes is dat! Inmiddels hebben 15 kinderen deze cursus gevolgd.

We blijven niet stilzitten: het succes van de Citytrainers in de gemeente wordt steeds meer zichtbaar. Verenigingen en scholen omarmen het succes van de cursus: Citytrainers worden het gezicht van de gemeente om andere jongeren te stimuleren om te sporten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen