Wielercafé Vlijmen in Toursferen

De Tour de France krijgt op maandagavond 1 juli een aantrekkelijk voorproefje  in Vlijmen. Tijdens de zevende editie van Wielercafé Vlijmen zal Mike Teunissen (Jumbo Visma) uitleggen hoe hij Dylan Groenewegen naar etappeoverwinningen en de eerste gele trui moet loodsen. Arthur van Dongen en Nico Verhoeven, de ploegleiders van Sunweb en Jumbo Visma, komen vertellen met welke plannen zij zaterdag 6 juli in Brussel aan de Tour beginnen.

Zo kort voor de Tour-start vormt het Wielercafé in het clubhuis van Vlijmense Boys een ideale gelegenheid om het laatste nieuws over de twee Nederlands getinte Tourploegen te vernemen. In het team van Jumbo Visma is Mike Teunissen niet alleen een belangrijk onderdeel van de sprinttrein van Dylan Groenwegen. Met zijn eindzege en twee etappeoverwinningen in de Vierdaagse van Duinkerken onderstreepte de renner uit Rosmalen onlangs ook in staat te zijn om zelf succes te kunnen boeken.

Aan tafel zit ook dit jaar voormalig Tour-renner Danny Nelissen, die tijdens de Tour de France als analist van de NOS-tv actief zal zijn. Nelissen secondeert Henk Mees, sportcolumnist van het Brabants Dagblad, die als presentator optreedt.

In clubhuis Vlijmense Boys
Het Wielercafé is een initiatief van de stichting WielerWereld Vlijmen, die ook verantwoordelijk is voor de vierde retrotoertocht die op zondag 14 juli vanaf wielerparkoers De Heuvelen in Nieuwkijk wordt verreden. De al begonnen voorverkoop laat zien dat ook dit jaar veel belangstelling bestaat voor  Wielercafé. Bij de vorige edities was het clubhuis van Vlijmense Boys volledig bezet was in een enthousiaste sfeer. Ook dit jaar staan de gasten borg voor een avond vol boeiende wielerverhalen, ondersteund door filmbeelden.

Naast de Tour de France van 2019 krijgt ook het verleden veel aandacht in Vlijmen. Oud-renners van de Vlijmense wielerclub De Zwaluw zullen vertellen over de wijze waarop ze met hun ploeg zestig jaar geleden de toen roemruchte etappewedstrijd Olympia’s Tour beheersten. Huub Zilverberg werd destijds in 1959  eindwinnaar, Bart van de Ven won het sprintklassement en werd achtste in het eindklassement. Nico Walravens en gastrenner Ab Sluis eindigden als respectievelijk 12e en 34e..De Zwaluw won het ploegenklassement. Bij terugkeer in Vlijmen kreeg de ploeg een grandioze huldiging op het gemeentehuis waarvoor de bevolking massaal uitliep.

Wielerkoppel
Het regionale wielrennen krijgt in het Wielercafé ook aandacht met het Schijndelse koppel Pauliena Rooijakkers en Ronan van Zandbeek aan tafel. Beiden zijn nog actief als wielrenner en vormen ook in het dagelijks elkaars partners.

De intermezzo’s in het gevarieerde programma worden gevormd door de wielrenquiz ‘Petje op, Petje af’ en een humoristisch optreden van Jace van de Ven.

Voorverkoop
Het Wielercafé begint op 1 juli om 20.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Toegangskaarten zijn à 7 euro in de voorverkoop verkrijgbaar bij Total Fit (De Hoge Heide 2 in Vlijmen) en Rabbit-Bikestore (Van Schagenstraat 28, Elshout). Entreekaarten kunnen gereserveerd worden via een e-mail aan  [email protected] en zullen dan klaarliggen bij de ingang van het Wielercafé.

www.wielerwereldvlijmen.nl Facebook: Stichting WielerWereld Vlijmen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen