Opgeven is geen optie voor 8 pupillen

Foto: Schaatsver. Willy vd Berk

Op de skeelerbaan en op de ijsbaan strijden ze tegen elkaar om elke tiende seconde, maar op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 hebben ze één gezamenlijk doel. Zo veel mogelijk kilometers skeeleren in 24 uur voor onderzoek naar kinderenkanker (KIKA).

Tijdens het jaarlijkse evenement ‘24KIKA’ wordt er in Biddinghuizen 24 uur lang geskeelerd. Niet voor mooie bekers en prijzen, maar om zo veel mogelijk geld op te halen voor KIKA. Vorig jaar was de opbrengst ruim €126.000,- en dit jaar ligt de lat op €130.000,-

Vanuit Schaatsvereniging Willy v/d Berk skeeleren er dit jaar 8 pupillen tussen de 11 en 13 jaar mee. Ze kennen elkaar van de trainingen en wedstrijden en hebben zelf het initiatief genomen om een team samen te stellen en deel te nemen aan dit mooie evenement.

De voorbereidingen zijn al enige tijd in volle gang. Zo moet het team zelf zorgen voor onderdak, eten en drinken. Ook worden er volop sponsoren gezocht om de bijdrage van dit team zo hoog mogelijk te maken. Loten verkopen, emballage bonnen verzamelen bij de supermarkt of vliegenmeppers verkopen om je te beschermen tijdens de aankomende wespenplaag. Alle mogelijkheden worden volop benut. Tijdens de skeelertrainingen wordt de aandacht langzaam verlegt van techniek en sprint naar duurtrainingen om alle deelnemers op 6 september goed voorbereidt aan de start te laten verschijnen.

Ook het leren omgaan met de elementen wordt getraind, want 24 uur skeeleren stopt niet als buiten 30 graden is, het met bakken uit de lucht komt of als er een westerstorm op komst is. Wat het weer gaat brengen weet niemand, maar de goede sfeer in het team en de saamhorigheid van alle deelnemers aan 24KIKA zullen er voor zorgen dat dit team de finish zal haalt. Zoals de rijders zelf zeggen ‘we skeeleren voor kinderen die niet kunnen kiezen om even te stoppen met vechten tegen deze vreselijke ziekte. Opgeven is dus voor ons ook geen optie!’

U kunt de rijders financieel steunen via http://www.24kika.nl/nl/deelnemers-2019/ of u kunt ze natuurlijk komen aanmoedigen op 6 en 7 september op het terrein van Flevo-on-ice in Biddinghuizen!

Bron: schaatsvereniging Willy vd Berk

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties