Crematorium Maaslanden houdt open huis

Foto: DELA Maaslanden

Op zondag 1 september houdt uitvaartcentrum en crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk open huis. Van 10.00 tot 13.00 uur is het hele gebouw toegankelijk voor publiek, van crematieruimte tot keuken. Medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden over opbaren, rouwbezoek en uitvaartwensen.

Voor groot en klein
Het open huis is bedoeld om mensen te laten zien dat een crematorium niet grijs en grauw hoeft te zijn. Het is juist sfeervol, warm en kleurrijk ingericht. Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg; het helpt wél bij het creëren van goede herinneringen aan een verdrietig moment. In tegenstelling tot vroeger worden uitvaarten steeds meer afgestemd op persoonlijke wensen. DELA ziet dat nabestaanden vaker zelf de uitvaart vormgeven, een ontwerp maken voor het rouwdrukwerk of voor ander rouwvervoer kiezen, zoals een speciale koets. De uitvaartverzorger adviseert graag over alle mogelijkheden.
Een bezoek aan het crematorium tijdens het open huis is ook een uitstekende gelegenheid om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten met een crematorium. Ze kunnen knutselen, cupcakes versieren en er is een speurtocht.

Opening herdenkingsplekken
Op deze dag vindt ook de officiële opening plaats van twee bijzondere herdenkingsplekjes op het terrein van crematorium Maaslanden: een strooiveldje en een urnentuin, bedoeld voor kindjes die tijdens de zwangerschap of na de geboorte overleden zijn. Twee beelden van kunstenares Marjolijn Mandersloot bieden geborgenheid: een beertje en een girafje. Hiermee biedt DELA een plek van bezinning en troost. Yvonne Kielenstijn, locatiemanager coöperatie DELA: “Afscheid nemen is heel belangrijk. Ook voor ouders van een kindje dat niet of maar heel kort heeft geleefd. Voortaan hebben we een prettige plek waar zij hun verlies kunnen herdenken en andere lotgenoten kunnen ontmoeten.”

De deuren van Maaslanden aan de Abt van Engelenlaan 10 in Nieuwkuijk staan open tussen 10.00 en 13.00 uur. De opening van de nieuwe herdenkingsplekjes vindt plaats om 10.30 uur. Bezoekers zijn harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties