Brunchen met de buren in het Geerpark

Foto: Geerpark

Hoe leuk is dat: je komt in een nieuwe wijk te wonen en wordt meteen getrakteerd op een brunch als kennismaking. In Geerpark gebeurde dat gisteren, zondag 25 augustus. Daar werden de nieuwe bewoners van Goede Morgen fase 1 op een brunch getrakteerd door Buurt Bestuurt Geerpark ter ere van de oplevering van hun nieuwe woning.

De dag startte met een wandeling voor de vroege vogels in het Vlijmens Ven en de Moerputten onder leiding van een gids. Zo konden de bewoners die nog maar net in Geerpark wonen hun omgeving beter leren kennen. Daarna was er voor iedereen een heerlijke brunch en een vogelknutselpakket. Een leuk kadootje helemaal passend bij deze duurzame wijk. Voor de kinderen was er een springkussen en een make-up artist maakte mooie kunstwerkjes op armen en gezichtjes. Zo’n 65 bewoners en ruim 25 kinderen genoten van al het lekkers en leuks en maakten nader kennis met elkaar.

Sociale duurzaamheid
Na een inleiding door Francois Goedhart, voorzitter van Buurt Bestuurt, nam wethouder Mart van der Poel het woord. Hij sprak zijn waardering uit voor dit initiatief en hoopt dat het een voorbeeld is voor alle nieuwe bewoners om elkaar te blijven opzoeken en het samen goed en gezellig te hebben. Deze kennismakingsochtend is een van de vele activiteiten van Buurt Bestuurt, en een geslaagd voorbeeld van sociale duurzaamheid. Net als duurzaam wonen en zorgdragen voor de natuur, is dit onderdeel van het DNA van de wijk. Dat het werkt, blijkt uit de betrokkenheid van bewoners bij hun woonomgeving. Activiteiten die eerst door Team Geerpark werden gefaciliteerd, pakken bewoners nu zelf op. Zo boden bewoners en Buurt Bestuurt direct aan om de ‘groene muur’, waar bij de brunch de eerste boom voor werd geplant, zelf mee te onderhouden.

Geerpark
In Geerpark word je omringd door het groen. Het is een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke dag werken. Of om lekker te wandelen, ontspannen en de natuur te ontdekken, in en om de wijk. Kinderen struinen over het Laarzenpad, zoeken beestjes in de waterslinger en snoepen van het fruit uit de boomgaard. Spelen is er een echt avontuur. Geerpark is geen gewone woonwijk. Maar één van de meest duurzame van Nederland. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig, met mooie duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. Volledig gebouwd voor de toekomst. In totaal komen er maximaal 800 energiezuinige woningen, in alle denkbare woningtypes en verschillende prijsklassen. Met voorzieningen dichtbij, in het dorp Vlijmen en in Den Bosch om de hoek. De eerste bewoners voelen zich er al helemaal thuis, samen in een hofje of vrijer op een zelfbouwkavel. Meer weten over Geerpark? Kijk op www.geerpark.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Reacties