Augustinus-viering in Vlijmen

Foto: Heilige St Jan Geboorte Vlijmen

Op zondag 1 september om 10.30 uur zal in de kerk St. Jan Geboorte te Vlijmen de naamdag van Augustinus gevierd worden, de patroonheilige van de parochie.
Al ruim vier jaar is de parochie heilige Augustinus een feit.

Ze is ontstaan uit een fusie van de katholieke geloofsgemeenschappen uit Vliedberg, Haarsteeg, Nieuwkuijk en Vlijmen. Deze gemeenschappen zijn dan ook steeds meer op elkaar aangewezen voor activiteiten en ook vieringen.

Om de gezamenlijkheid uit te drukken zal de plechtige eucharistieviering worden opgeluisterd door een gelegenheidskoor, gevormd uit de diverse gemeenschappen. De gilden uit Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg zullen acte de présence geven. Ook harmonie “De Eendragt van Onsenoort en Nieuwkuijk”  zal haar bijdrage leveren.

Augustinus leefde in de 4de eeuw en werd gefascineerd door de zoektocht naar wat echt van waarde is in het leven. Een zoektocht die we ook heden ten dage herkennen; nu religie in diverse vormen een ‘come-back’ meemaakt. Vele mensen zijn zoekende naar wat hen motiveert en inspireert in hun doen en laten.

De gezamenlijke Augustinusviering belooft een bemoedigende bijeenkomst  te worden met medewerking van vele betrokkenen. Iedereen is van harte welkom! Na de viering is er gelegenheid voor napraten onder het genot van een kopje koffie of thee in de tuin van de pastorie, achter  de kerk.

Feest is er ook voor alle kinderen uit onze parochie. Voor hun is er muziek, iets lekkers en…er is een springkussen!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen