Voel je thuis in het Praathuis

Foto: Bibliotheek Heusden

Wil jij oefenen met Nederlands spreken? En nieuwe mensen leren kennen? Kom dan naar het Praathuis. Tijdens deze bijeenkomst in de Bibliotheek wordt er gezellig gekletst in het Nederlands. Er worden ervaringen uitgewisseld en we ontdekken de verschillen en de overeenkomsten tussen culturen.

Iedere keer staat er een ander gespreksonderwerp centraal. De Bibliotheek zorgt voor koffie en thee en de bezoekers nemen iets lekker te eten mee.

Het Praathuis is een laagdrempelige activiteit voor anderstaligen gericht op het meer eigen maken van Nederlands. Onder begeleiding van een vrijwilliger van de Bibliotheek en Vluchtelingenwerk kun je in kleine groepen Nederlands spreken, elkaar ontmoeten, taalmaatjes ontmoeten, kennismaken met de collectie en het taalaanbod in de gemeente.

De eerste editie is op woensdagmiddag 25 september van 13.30 -15.00 uur met een feestelijke opening en aanwezigheid van wethouder Peter van Steen. Daarna is er wekelijks één Praathuis in een van de drie Bibliotheekvestigingen in de gemeente Heusden.

< Dinsdagavond 19.00 – 20.30 Bibliotheek Vlijmen
< Woensdagochtend 10.00 – 11.30 Bibliotheek Oudheusden
< Donderdagmiddag 13.00 – 14.30 Bibliotheek Drunen

Op de website www.bibliotheekheusden.nl is te zien in welke vestiging het deze week is.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen