HOOFD is het thema van Art Festival Heusden 2020

Met het levensgrote portret van Rembrandt, gemaakt door 150 kinderen, werd het thema onthuld. Vrijdag 13 september is in Heusden een levensgroot kunstwerk als preview voor het Art Festival Heusden 2020 onthuld.

Een creatie gemaakt door 150 kinderen van de Johannes Paulus School Heusden onder begeleiding van kunstenares Adry. Peter van Steen, wethouder van Cultuur, hielp de kinderen mee met het verwijderen van het doek. Het kunstwerk bestond uit 144 grote puzzelstukken die samen een portret van Rembrandt van Rijn vormde. Ieder kind had een stuk van het portret geschilderd. Naast het kunstwerk van de kinderen werd ook het ijzeren Hoofd Lara van kunstenaar Bart Somers onthuld.

Met deze onthulling introduceert Stichting Kunst Vesting Heusden het thema voor het Art Festival Heusden 2020, namelijk HOOFD. Art Festival Heusden is een nieuw evenement dat artistiek talent, vernieuwende creaties, muziek, dans en de schoonheid van Heusden verenigt in een groot, interactief Kunstfestival. Het festival zal plaatsvinden in het weekend van 12 en 13 september 2020 in Heusden Vesting.  Meer informatie is te vinden op www.kunstvesting.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen