Derde editie H-games groot succes.

Foto: WGF

Het Run werd  op zondag 22 september omgetoverd tot superhelden arena waar jongeren in de leeftijd van 10-16 jaar hun eigen “superpowers” konden ontdekken. Met 140 bezoekers en evenveel blije gezichten kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

“Met de H-games willen we jongeren op een speelse manier laten kennismaken met de diversiteit van sport en cultuur. Pubers kunnen en willen vaak meer dan ze laten blijken.” aldus organisator buurtsportcoach Jos van der Ven van Stichting de Schroef. De H-games speelt hier handig op in. Dat deze vorm aanslaat blijkt wel uit het feit dat de eerste bezoekers al ruim voor de opening stonden te popelen om bij het Run naar binnen te mogen.

De sportieve activiteiten waren ingekleed met een Superhelden tintje. Zo werd de tobbedansbaan omgetoverd tot Silver Surfer. Arrow Attack (trefbal met pijl en boog) werd omgedoopt tot Green Arrow Attack, You.fo werd zwerkbal en Headis (tafeltennis met je hoofd) Crimson’s Chin. Ook de trend van e-sport en gaming was vertegenwoordigd met game biking en de cardiowall.

Voor de jongeren die minder met sport en bewegen hebben, maar juist hun meer creatieve kant wilden ontdekken, was er The Jokers graffiti tutorial. De gehele middag draaide DJ Larscoprox diverse platen aan elkaar wat zorgde voor een extra sfeer tijdens de H-games.

Het evenement is echt voor en door jongeren georganiseerd. Naast buurtsportcoach Jos hebben ook zijn citytrainers en de cultuurcoördinator van de gemeente Heusden veel werk verzet en dat werpt zijn vruchten af. Buurtsportcoach Jos sluit af met “Over een paar jaar hopen we een begrip te zijn in de omgeving van Heusden. Tot die tijd kunnen we dankzij deelnemers, activiteiten en sponsoren terugkijken op een zonnige en geslaagde editie van 2019.”

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door Heusden.Nieuws.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen