Ambachtelijke cursussen bij Het Pieck

Foto: Het Pieck

In deze snelle tijd waarin je shopt of je leven deelt met een druk op de knop, geeft het Pieck óók graag ruimte aan het oude ambacht en vakmanschap. Want hoe fijn is het om écht iets te kunnen maken? Houtbewerken, leerbewerken, edelsmeden en textiel zijn bijvoorbeeld cursussen waar het vakmanschap een essentieel onderdeel van de cursus is.

Op meerdere momenten in het jaar is het mogelijk om in te stromen bij de jaarcursussen of mee te doen aan een kortere cursus.

Zo start de korte cursus edelsmeden weer na de herfstvakantie. Zowel vormgeving als techniek zijn belangrijke aspecten van het edelsmeden. Voor beiden zal dan ook ruime aandacht zijn tijdens de cursus. Je maakt kennis met verschillende stukken gereedschap en technieken die nodig zijn bij het maken van sieraden en gebruiksvoorwerpen. Zagen, vijlen, schuren en ook solderen vormen de basistechnieken waarmee gewerkt wordt.

De cursus meubelmaken heeft een nieuwe docente; Anja Klimmer neemt het stokje over van Mark van de Heuvel. En met een nieuwe docent is er ook een nieuwe aanpak; er wordt door het jaar heen met drie modules gewerkt. In elke module staat één soort materialen, gereedschappen of technieken centraal. Je werkt als cursist in je eigen tempo, op je eigen niveau en vanuit je eigen drijfveer toe naar een werkstuk naar je persoonlijke smaak en stijl. Dit werkstuk is het tastbare resultaat van je inspanningen en neem je mee naar huis. Tijdens de cursus kun je gebruik maken van de gereedschappen die het Pieck in huis heeft, het materiaal voor je werkstuk zoek je zelf uit en schaf je zelf aan. Je kunt je voor elke module apart aanmelden.

Voor alle ambachtelijk geörienteerde cursussen geldt dat je altijd welkom bent voor een proefles.

Kijk voor meer informatie en aanmeldingen op de website van het Pieck; www.hetpieck.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen