Lezing van Rini Kersten over Gallen

Foto: Pixabay

Op donderdag 7 november vertelt Rini Kersten op uitnodiging van natuurvereniging IVN De Waerdman-De Langstraat een lezing over “Het voorkomen van gallen en hun veroorzakers”.

Een gal is een reactie van een plant op de aantasting van een ander organisme. Gallen komen voor op allerlei boom- en andere plantensoorten en worden veroorzaakt door verschillende soorten insecten, maar ook door aaltjes, mijten, bacteriën en schimmels. De levenscyclus van veel galbewoners is ingewikkeld; generatie- en gastheerwisseling spelen een rol. Kortom, gallen vormen een heel breed thema, boeiend voor zowel planten- als dierenliefhebbers.

Schitterend glanzend rood en bolrond is de galappel en meestal te vinden aan de onderkant van eikenbladeren. Het is waarschijnlijk een van de meeste bekende gallen, maar er bestaan heel erg veel verschillende gallen. In ons land al zeker meer dan 800 soorten.

Hierbij een mooi voorbeeld van een eikengal.
De lezing vindt plaats in het Ontmoetingscentrum “De Haven” Leefdaelhof 11 te Waalwijk (naast de N.H. Kerk in de Grotestraat).De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen