De Heide en Duinen ATB-tocht was weer een groot succes

Foto: Toerclub Vlijmen

Op de koude maar droge zondag 10 november werden de laatste voorbereidingen getroffen om deelnemers te kunnen laten starten voor de 32ste editie van de Heide en Duinentocht. Veel leden van Toerclub Vlijmen waren op zondag daarom al op tijd uit de veren om dit voor elkaar te krijgen.

Al vroeg in het voorjaar is de ATB-commissie begonnen met de voorbereidingen, waaronder het verkennen en plannen van de route. Na het verkrijgen van de nodige vergunningen en het vaststellen van de route kon de voorbereiding afgerond worden. Op de dag voor de veldtoertocht begint het echte werk waarbij alle leden een taak krijgen. Zoals het uitzetten van de route en het opbouwen van alle faciliteiten.

Onder supervisie van de ATB-commissie hebben alle beschikbare leden hun steentje bijgedragen aan het welslagen van deze tocht. De 85 leden werden onder andere ingezet bij de opbouw, inschrijfpost, de fietsenstalling, het bewegwijzeren van de route, bemannen van de bevoorradingspost en als verkeersregelaars. Ook werd de Toerclub ondersteund door mensen van de lokale EHBO, de lokale fietsenmaker Bas van Doorn en andere vrijwilligers.

Op de zonovergoten zondag gingen meer dan 800 deelnemers van start. Prima weer om te gaan mountainbiken. De reacties achteraf waren zonder uitzondering positief. Veel deelnemers waren onder anderen goed te spreken over de mooie routes, goed verzorgde start / finishlocatie met fietsenstalling, veilige oversteekplaatsen, uitgebreide verzorgingspost en geen wachtrijen bij het inschrijven.

Helaas heeft een deelnemer bij een valpartij een gebroken sleutelbeen opgelopen en moest een deelnemer door de EHBO geholpen worden aan een vervelende wespensteek. Bas van Doorn die met zijn servicewagen beschikbaar was heeft 6 banden gerepareerd. Kortom een zeer geslaagde tocht met tevreden deelnemers.

Toerclub Vlijmen bedankt iedereen, die een bijdrage aan het welslagen van de veldtoertocht heeft geleverd. Ook bedanken wij de deelnemers voor hun deelname, de bewoners rondom de route en de gebruikers van het gebied voor hun begrip.

Tot volgend jaar op de 2e zondag in november.  “De foto’s zijn vanaf 15 november te vinden op https://www.toerclubvlijmen.nl/verslagen/ en zijn gratis te downloaden.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen