Honden Huilen Niet: Anne Moraal geïnterviewd door Willem Bisseling

Foto: Jan Willem Kaldenbach

Maandag 25 november is schrijfster Anne Moraal op uitnodiging van de Bibliotheek en Het Pieck te gast in Drunen. Anne Moraal is radiomaker bij de VPRO.  Aan het begin van dit jaar heeft ze haar schrijversdebuut gemaakt met de roman “Honden huilen niet”. De avond start om 19.30 uur bij Het Pieck in Drunen.

Tijdens haar studie Cultuurwetenschappen heeft ze een halfjaar in Zuid-Korea gewoond. Later kreeg ze ook de kans om Noord – Korea te bezoeken. Ze raakte gefascineerd door deze cultuur van dictatuur en door de mensen die op deze manier leven, en uiteindelijk ook mensen zijn met emoties en ambities. In haar boek probeert ze de mensen achter de maskers een eigen gezicht te geven. Ze wil laten zien dat het karikaturale beeld dat wij hebben van de Noord-Koreanen ook gebaseerd is op vooroordelen.

Moraal’s roman grijpt terug op een waargebeurd verhaal over een Noord-Koreaans restaurant met dinershows in Amsterdam Osdorp. Het personeel, rechtstreeks uit Noord-Korea, is ondergebracht in een hotel en wordt uitgebuit. Al na een half jaar gaat het restaurant failliet.

Het verhaal van Anne Moraal gaat over het fictieve personage Jin Kyoung. Zij groeit op in Noord-Korea als kind van een beroemd wetenschapper. Na zijn dood stort Jins wereld in en wil ze maar één ding: ontsnappen aan haar verdriet. Dan wordt ze uitverkoren om te gaan werken in het enige Noord-Koreaanse restaurant in Europa en verruilt ze Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en centrum van haar wereld, voor Pyongyang, een restaurant in een voormalig buurthuis in Amsterdam Osdorp. Haar reisgenoten blijken allemaal hun eigen redenen te hebben om hun vaderland achter zich te laten – een plek waar sommigen nooit meer zullen terugkeren.

Literair agent Willem Bisseling zal Anne Moraal interviewen over haar debuutroman Honden Huilen Niet. Over hoe Anne begon met schrijven, waarom zij juist over Noord-Korea schreef en over het spel van waarheid en fictie dat ze haar personages laat spelen. Uiteraard is er ook genoeg ruimte voor vragen uit het publiek.

Toegang
Gratis voor cursisten van de cursus Literatuurbeschouwing. Leden de Bibliotheek / het Pieck 2,50 euro Niet-leden 5 euro
Het is mogelijk een kaartje te kopen via : https://bibliotheekheusden.op-shop.nl/412/honden-huilen-niet/25-11-2019 Maar ook ter plekken is het nog mogelijk om een ticket te kopen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen