Brabant helpt werkgevers op weg met leasefiets

Foto: Sjees Roadshow

Brabant organiseert zes inspiratiesessies voor werkgevers over de nieuwe fiscale regeling voor leasefietsen. Deelnemers komen te weten hoe ze gebruik kunnen maken van de regeling om hun medewerkers meer te laten fietsen. De eerste ‘Sjees Inspiratiesessie’ vond donderdag plaats in ’s-Hertogenbosch.

Per 2020 geldt een nieuwe regeling voor leasefietsen van de zaak: de werknemer betaalt bijtelling over de nieuwwaarde van de leasefiets. Deze regeling is vergelijkbaar met de regeling van leaseauto’s. Bij de leasefiets is de bijtelling 7%. Werkgevers hebben steeds meer vragen over de mogelijkheden van deze nieuwe leaseregeling. Zo willen ze weten welke optie straks voordeliger is: een fiets kopen of leasen? Om werkgevers te informeren over de regeling en te verleiden aan de slag te gaan met fietsstimulering, hebben Ons Brabant Fietst en het Brabant Mobiliteitsnetwerk het initiatief genomen voor de inspiratiesessies.

Brabantse werkgevers omarmen fiets
De Brabantse gedeputeerde Mobiliteit en Financiën Christophe van der Maat merkt dat steeds meer bedrijven de fiets voor woon-werkverkeer promoten? “De bijtellingsregeling die 1 januari 2020 ingaat, helpt werkgevers om personeelsleden te ondersteunen die een elektrische fiets willen aanschaffen. De inspiratiesessies van de Sjees Gangmakers-campagne zijn bedoeld om werkgevers bij te praten over de nieuwe bijtellingsregeling.”

Nieuwe leasefietsregeling wekt grote nieuwsgierigheid bij Bossche werkgevers
Veel vragen over de nieuwe leasefietsregeling in ’s-Hertogenbosch bij de eerste inspiratiesessie. De interesse van werkgevers komt onder andere voort uit de veelheid aan vragen die ze krijgen van hun personeel. Werknemers vragen zich af of hun werkgever ook ‘meedoet’ aan de regeling. Vooral de duurdere e-bikes zijn in trek vanwege de hoge aanschafwaarde. De nieuwe fiscale regeling werd door experts toegelicht en zij beantwoordden vragen van de aanwezigen werkgevers. Onder hen grote en kleine Brabantse bedrijven en gemeenten die de intentie hebben om aan de gang te gaan met de nieuwe leaseregeling. Aan het einde was er ruimte om snelle e-bikes van verschillende merken uit te proberen.

Kennissessies in vijf steden
De volgende vijf inspiratiesessies vinden plaats tussen 26 november en 5 december 2019 in Waalwijk, Eindhoven, Breda, Tilburg en Helmond. Werkgevers kunnen zich hier gratis voor aanmelden via de website Sjeesinspiratiesessie.nl. Hier staan ook het programma en de data en tijden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen