Generaties komen samen voor het goede doel

Foto: Serious Request

Traditioneel gezien is december de “geef” maand met Sinterklaas en kerst. En al jarenlang hoort de actie Serious Request van radiozender 3FM hier ook bij. December is ook de tijd voor verbinding, samenzijn en gezelligheid.

Voor Stichting de Schroef zijn deze thema’s geen vreemde. Haar missie is immers “iedereen kan meedoen”. Door mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen, brengt deze stichting mensen bij elkaar.

Dus toen bleek dat de doneeractie Serious Request middels een sponsorloop geld ophaalt en aandacht vraagt voor de strijd tegen mensenhandel, moest Stichting de Schroef wel in actie komen. Helemaal omdat de 3FM dj’s door Drunen en Vlijmen lopen.

Volledig in de geest van december brengt Stichting de Schroef in samenwerking met kindcentrum de Vlechter en het Sint Janshof alle generaties bij elkaar middels een eigen sponsorloop op 11 december. De leerlingen van De Vlechter lopen in en om het Sint Janshof hun rondes, de bewoners van het Sint Janshof zullen de leerlingen aanmoedigen. Voorafgaand aan de sponsorloop verzorgen Citytrainers junior een warming-up voor alle leerlingen en bewoners. En tenslotte hebben de Citytrainers cupcakes en soep gemaakt die zij aan de toeschouwers verkopen. Als de sponsorloop is afgelopen gaan de leerlingen van De Vlechter terug naar school, maar verzorgen de Citytrainers nog voor entertainment in het Sint Janshof.

Uiteraard hopen Stichting de Schroef, De Vlechter en het Sint Janshof dat de leerlingen veel geld ophalen voor Serious Request en dat er veel publiek komt kijken. Maar eigenlijk is de actie al geslaagd als we al die blije gezichten zien. Dat is de magie van december.

Wil jij er bij zijn? Kom dan 11 december tussen 10:00 en 11:00u naar het Sint Janshof, Kees Klerxstraat 40, Vlijmen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen