Iedere maand film kijken bij De Voorste Venne

Foto: De Voorste Venne

Dit seizoen zijn er naast het programma vol met theater, muziek en live-performances ook een aantal films te zien in De Voorste Venne in Drunen. Iedere maand draait er een nieuwe film. Vaak met een bijzondere lezing van tevoren.

Voorafgaande aan de filmvertoning worden op 7 donderdagen een verdiepende inleiding gegeven door filmdocenten van Het Pieck. Ze wijzen u op de verschillende aspecten van de taal waar film gebruik van maakt, zoals de opbouw van het verhaal in beeld, het gebruik van camera en de keuzes die de regisseur maakt. U leert met andere ogen naar het medium film kijken. Op de dagen dat er geen inleiding gegeven wordt, kunt u gewoon genieten van de films zelf.

Donderdag 30 januari draait de film Snatch; een film met o.a. Brad Pitt en Benicio del Toro over de illegale bokswereld.
“Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van illegale ‘big money’ bokswedstrijden. Wanneer de door hun ingezette bokser direct in de 1e ronde knock-out geslagen wordt door de onverslaanbare Ierse zigeuner One-Punch-Mickey breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van ‘eigenaar’. De daders zijn 3 gangsters en een dolgedraaide hond. Zo op het 1e gezicht lijkt dit alles niets met elkaar te maken te hebben, maar het tegendeel is waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt.”

De films bij De Voorste Venne zijn gratis te bezoeken voor de cursisten van de Filmcursus van Het Pieck. Natuurlijk zijn deze avonden ook los te bezoeken.
De volgende filmavond staat gepland op donderdag 13 februari. Dan draait de film Grand Budapest Hotel.

Datum: 30 januari; tijd: 19:30 uur; tickets: € 15,00 lezing met film (€ 8,50 alleen film).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen