Haarsteeg gaat massaal kwissen

Foto: Haarsteeg Kwis

Haarsteeg breidt haar activiteitenkalender verder uit. Vrijdagavond 15 mei wordt voor alle inwoners van het dorp namelijk de eerste Haorsteegse Dorpskwis georganiseerd door het Hart van Haarsteeg. Een primeur. Deze dorpskwis wordt gespeeld in teams van maximaal 20 personen vanuit een huis dat binnen de dorpsgrenzen van Haarsteeg ligt.

Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen, ook als je niet in Haarsteeg woont. Ieder team krijgt die avond een kwisboek waarin een groot aantal vragen beantwoord moeten worden. Hierbij mag gebruik gemaakt worden van alle beschikbare media. De vragen gaan niet alleen over Haarsteeg, maar behandelen een grote diversiteit aan onderwerpen. Met een uitgebreide algemene kennis alleen kom je er zeker niet, want de teams krijgen die avond opdrachten die zowel binnen-als buitenshuis uitgevoerd moeten worden en waarbij er aanspraak gemaakt wordt op de praktische kwaliteiten van het team. Dit alles gebeurt onder tijdsdruk, want behalve tegen de andere teams speel je ook tegen de klok.

Om 19 uur krijgt ieder team het kwisboek uitgereikt en dat moet vervolgens om 23.30 uur zo compleet mogelijk weer worden ingeleverd. Er moet die avond dus heel veel werk verzet worden en het is daarom essentieel dat de teams overzicht en organisatie behouden om tot een goed resultaat te komen. Dorpscafé De Steeg vervult een centrale rol in het spel. Het is niet alleen de thuisbasis voor de organisatie van de Haorsteegse Dorpskwis, maar ook de plek waar zaterdagavond 16 mei de prijsuitreiking met daaropvolgend de feestavond voor alle deelnemers plaatsvindt. Het enthousiasme onder de inwoners van Haarsteeg blijkt groot, want de organisatie is zeer verrast over het inmiddels al groot aantal deelnemende teams dat ingeschreven heeft.

De insteek van deze kwis is echter om zo veel mogelijk mensen mee te laten doen en het is dus nog mogelijk om tot 1 april in te schrijven. Inschrijven kan via [email protected] of je vult het inschrijfformulier in dat je kunt vinden op de Facebookpagina van De Haorsteegse Dorpskwis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen