Filmploeg van het TV-programma ‘De laatste 24 uur’ was bij Het Pieck

Foto: EO

In augustus had het Pieck een echte filmploeg over de vloer! Onze beeldende docente Monique Broekman had de eer om Roos Schlikker, columniste, auteur en journaliste, teken en schilderles te geven. Niet gewoon in een cursus maar voor een tv-programma. In ’De laatste 24 uur’ krijgen bekende Nederlanders vroeg in de ochtend te horen dat de laatste 24 uur van hun leven zijn aangebroken (niet echt natuurlijk, voor het programma).

Om die reden worden deze 24 uur gevuld met activiteiten die zij graag nog gedaan willen hebben. In dit geval betekende dat voor Roos dat zij heel graag haar boodschap beeldend zou willen overbrengen omdat ze altijd maar met woorden bezig is. Monique is, naast docente bij het Pieck, druk in de weer als beeldend kunstenaar met haar vele projecten en exposities. Een prachtig portret maken in olieverf is doorgaans één van haar vele bezigheden. In dit geval krijgt ze 2 uur de tijd om Roos te helpen haar man te vereeuwigen op het doek. ‘Het was best spannend met die camera’s en regisseurs om je heen, alleen het één op één lesgeven is al spannend want dat komt bijna nooit voor’. De filmploeg was onder de indruk van de mooie plek waar het Pieck gehuisvest is. Toen ze eenmaal geïnstalleerd waren in het beeldende lokaal focuste Monique zich op het proces, er moest natuurlijk wel iets goeds uit komen! Het begeleiden van Roos ging buitengewoon; ze gaf zich echt over en volgde de aanwijzingen van Monique heel adequaat. Gek genoeg vergt een portret van je geliefde maken dat je anders naar deze geliefde kijkt; je kijkt met veel meer afstand en zonder gevoel naar hoe het allemaal precies in elkaar zit. En dan komt het magische moment waarop er, als uit het niets, een echt portret opdoemt.

De betovering van dit proces was ook voor de filmploeg bijzonder mooi om te zien; van niks staat er ineens iets! ‘Voor ons is dat natuurlijk heel gewoon, wij zijn dagelijks bezig met op deze manier iets creëren. Maar als je voor het eerst die magie meemaakt is het echt bijzonder’ aldus Monique. Op vrijdag 14 februari is bij Op1 te zien hoe Monique Broekman te werk gaat en Roos Schlikker begeleidt in het schilderen van een portret. Wij zijn in ieder geval supertrots op onze Monique en het Pieck!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen