NL Alert: Advies is houd afstand

Foto: Pixabay

Nederlanders hebben een zogenoemd NL-alert-bericht gekregen van de Rijksoverheid. Daarin worden ze opgeroepen de adviezen van de overheid op te volgen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

“Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis”, staat in het sms-bericht. “Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona.” De oproep om afstand te houden is ook in het Engels geschreven. Het bericht werd op zondagochtend even voor 11.30 uur gestuurd.

NL-alert is het ‘alarm-middel’ waarmee de Nederlandse overheid tijdens rampen of noodsituaties burgers kan bereiken. Hiermee kan de overheid alarm slaan of belangrijke informatie delen. Het meest recente controlebericht, dat in december is verstuurd, is bij ruim 12,9 miljoen Nederlanders aangekomen, ongeveer 85 procent van de mensen boven de 12 jaar.

Veel wandelende mensen op Steenenburg: looppoort afgesloten
Een omwonende tipte ons dat mensen gisteren massaal kwamen wandelen op Landgoed Steenenburg en in grote getale verkeerd parkeerden aan de Kasteellaan. Als je dat doet, riskeer je een bekeuring! Massaal wandelen op Steenenburg is bovendien niet zo’n goed idee, omdat anderhalve meter afstand houden dan moeilijker wordt. Die afstand houden is écht nodig tegen het Coronavirus.
De looppoort aan de Kasteellaan is in ieder geval afgesloten.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen