Natuurontwikkeling bij de Driewiel

Tussen Drunen en Nieuwkuijk, grenzend aan de heidijk en naast de Driewiel, ligt 2 hectare landbouwgrond wat deze dagen wordt omgevormd tot een gebied met natuur en waterberging. Loonbedrijf Buijs uit Hedikhuizen zorgt voor het grondwerk en medewerkers van gemeente Heusden planten de bomen en bosplantsoen.

Om weidevogels een kans te geven en het natuurgebied te versterken, wordt gekozen voor een ‘open’ landschap met niet teveel bomen. Zo wordt de karakteristieke openheid behoud van het buitendijkse gebied. Er worden vijftien bomen geplant, waaronder knotwilgen, fruitbomen een notenboom en een fladderiep. Er worden nog  twee poelen  gegraven die bij hoog water met elkaar in verbinding staan, waar nat hooiland zich kan ontwikkelen. Op de hogere delen kan een bloemenweide ontstaan. Met deze twee poelen en de grote wiel ernaast, wordt de naam ‘Driewiel’ weer eer aangedaan.

Foto’s Ad Hartjes

Met paden die langs de poelen, de Driewiel, een mooie vlechthaag en een deel van het bestaande bos lopen wordt er voor de vele wandelaars in dit gebied een mooi nieuw ommetje gecreëerd.

Subsidies
Het bevorderen van de natuurontwikkeling is tot stand gekomen door een subsidie van het Groen Ontwikkelfonds Brabant.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen