Zien Heusdenaren 5G wel zitten, als…….

Foto: Stralingsbewust Heusden

Gemeente Heusden ziet de invoering van 5G wel zitten, maar : « het mag niet leiden tot gevaren voor de volksgezondheid ». Dat is een verstandige uitspraak. Laten we dan maar meteen afspreken het niet te doen, immers is 5G niet getest op mens, dier of natuur. Heusdenaren geven geen toestemming om als proefpersoon te dienen voor dit massa-experiment.

 Laat de gemeente wijs zijn en luisteren naar de 300 artsen en wetenschappers die wereldwijd wijzen op de gevaren van 5G, i.p.v. de paar artsen die het R.I.V.M. adviseren. Die 300 specialisten hebben de kennis en kunde, die bij de gemeente ontbreekt.  Zelfs de voorzitter van de Nederlandse Gezondheidsraad dhr. H. Kromhout vindt het « best gek » dat gemeenten 5G willen gaan uitrollen. Hij is hoogleraar epidemiologie aan de Universiteit Utrecht en doet onderzoek naar langere termijn effecten van elektromagnetische velden op de mens. Volgens hem is niet bewezen dat 5G veilig is. Wanneer er nieuwe medicijnen op de markt komen, worden deze uitvoerig onderzocht op veiligheid. Waarom gebeurt dat niet met 5G?

Eén of meer zenders?
Heeft de Gemeente zich wel goed verdiept in deze materie ? Als men werkelijk zelfrijdende auto’s, op afstand opererende chirurgen en stoplichten die in real time op groen springen voor ambulances, wil bewerkstelligen, dan heb je meer dan 1 mast nodig. Die ene mast aan de Margrietstraat in OudHeusden (waar vergunning voor is aangevraagd) gaat dat echt niet redden. Er zijn om de 100 meter small cells (mini-zenders) nodig om dit voor elkaar te krijgen. En op elk kruispunt camera’s voor het zicht van de zelfrijdende auto’s. Die verkeerslichten kunnen overigens nu al op groen gezet worden, door de hulpverleners. Om de 100 meter, dus zeg maar om de 12 huizen komt 1 zender . Wat betekent dit voor de privacy, voor de waarde van je huis, voor het aanzicht op straat, voor het milieu? Want reken maar dat de energierekening van de gemeente met 170% omhoog gaat. Daar gaan de ambities m.b.t. de energietransitie. Hoeveel extra zonnepanelen en windmolens moeten hiervoor bijgeplaatst worden ?

Meer of minder straling?
Gemeente beweert dat we juist minder elektromagnetische velden krijgen. 5G komt hier echter wel bovenop het bestaande 2G, 3G, 4G, 4G+, IoT, C2000 en openbare wifi. Dit lijkt ons een toename, geen afname. Uit berekeningen blijkt dat met 5G erbij, we ruim 1600 x hogere straling te verduren kunnen krijgen, dan nu het geval is. De frequentie is wezenlijk anders en kun je vergelijken met een laserstraal. O.a. huidziektes, staar, onvruchtbaarheid, pijn of hartklachten zullen naar verwachting hierdoor vaker gaan voorkomen. Je moet je als gemeente ook afvragen of je een 25-jaar oude norm wilt hanteren, op nieuwe, ongetoetste techniek. Die norm zegt dat je lichaam in 6 minuten tijd niet meer dan 1 graad mag opwarmen door straling. Alsof de mens een dode kip in de magnetron is… Naar complexe biologische processen in het lichaam wordt niet gekeken. Maar wat is een norm eigenlijk waard, als die verhoogd gaat worden, omdat anders 5G niet uitgerold kan worden ?

Zorgen
In het plan «Openbare Verlichting » van onze gemeente uit 2018, is een bepaling opgenomen die betrekking heeft op 5G. Hieruit blijkt dat gemeente al wist van het feit dat de straling gaat toenemen en gezondheidsschade kan toebrengen, men erkent in dat plan ook dat mensen kunnen lijden onder EHS; elektrogevoeligheid door straling of LED verlichting. Naar schatting zijn er ruim 2000 elektrogevoeligen in onze gemeente. Er hoeft niet opnieuw te worden uitgesproken dat er “zorgen” spelen. Het is nu tijd om te “zorgen” dat niet meer mensen ziek gaan worden. Citaat uit het plan : « Met de komst van Smart City technologie, waaronder 5G en publieke wifi, zal meer van dit soort zend- en communicatieapparatuur nodig zijn. Dit kan betekenen dat het aantal elektromagnetische velden in de openbare ruimte zullen toenemen. Daarbij is het belangrijk oog te houden voor mogelijke gevolgen voor de volksgezondheid en lichthinder en lichtvervuiling zoveel mogelijk te voorkomen ».

Gemeente; zorg goed voor uw burgers en stel niemand ongevraagd bloot aan genoemde risico’s. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Zie: www.stop5gnl.nl en www.stralingsbewust.info of stuur ons een mail.

door Stralingsbewust Heusden, 9 April 2020

Stralingsbewust Heusden

[email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen