Buitensportactiviteiten voor kinderen en jongeren? Neem a.u.b. eerst contact op!

Foto: Pixabay

Op 21 heeft het kabinet bekend gemaakt dat de Corona-maatregelen worden verlengd, maar dat er meer ruimte is voor kinderen (0 t/m 12 jaar) en jongeren (13 t/m 18 jaar) om georganiseerd en onder begeleiding buiten te sporten.

Geen binnensport
In accommodaties voor binnensport mag voorlopig niet gesport worden tot en met 19 mei. Het bestaande verbod wordt hiermee verlengd.

Meer mogelijkheden voor buitensport vanaf 29 april

  • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden.
  • Voor kinderen en jongeren geldt steeds: geen ouders langs de lijn en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen en jongeren nog steeds: blijf thuis.

We kunnen ons voorstellen dat de sportverenigingen staan te trappelen om met hun jonge leden weer sportief bezig te kunnen zijn. Als gemeente werken we graag met u samen om dit mogelijk te maken binnen de geldende Coronamaatregelen. Wij vragen u daarbij ook te kijken naar sportmogelijkheden voor kinderen en jongeren die geen lid zijn van uw vereniging.
Voordat u activiteiten ontplooit, vragen we u eerst contact met ons op te nemen. Dat kan via [email protected] of via 073-513 17 89.

Helaas is er nog geen nieuwe versie van de noodverordening ontvangen van Veiligheidsregio Brabant-Noord. Helaas is daarmee ook voor de gemeente nog niet alles duidelijk. Door contact met op te nemen, kunt u samen met de gemeente kijken wat er kan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen