Jeugdzorgboerderij de Locatie in Vlijmen krijgt € 10.000,-

Foto: Oranje Fonds

Jeugdzorgboerderij de Locatie in Vlijmen krijgt een bijdrage van € 10.000,- van het Oranje Fonds voor opvang buitenshuis voor meest kwetsbare kinderen

Jeugdzorgboerderij de Locatie is een speciale plek voor jeugd, die zorg op maat biedt aan jongeren die dat nodig hebben. Jongeren die in de problemen zijn geraakt worden weer op het juiste pad geholpen door kleinschalige en persoonlijke hulp in een vertrouwde omgeving.

Dit wordt gedaan vanuit een zorgboerderij gelegen aan het Engelermeer in het buitengebied van ’s-Hertogenbosch en Vlijmen. Voor meer informatie zie ook de website: www.delocatie.nl

De bestemming van het bedrag wordt ingezet voor opvang buitenshuis voor meest kwetsbare kinderen. Voor sommige kinderen met ‘psychische klachten of gedragsproblematiek’ komt er opvang buitenshuis. Voor sommige kinderen is onderwijs- en opvang in de thuis- of (woon)situatie geen goede optie. In specifieke gevallen is opvang, onderwijs en begeleiding buitenshuis nodig.

De Locatie kan door middel van een ombouw van het zorgaanbod en het volgen van protocollen een deel van deze opvang verzorgen. Kinderen die gewend zijn om opvang in groepsverband te ontvangen, worden nu 1 op 1 begeleid en jongeren, die op de Locatie wonen, die gewend zijn om elk weekend naar huis te kunnen, blijven nu op De Locatie. Dit is noodzakelijk vanwege de protocollen afstand houden etc. Daarnaast is deze begeleiding noodzakelijk om deze kinderen weer op de rit te krijgen en geen terugval in hun psychosociale ontwikkeling te krijgen. Ouders die vaak in een kwetsbare positie zitten worden door de opvang even ontlast.
De Locatie is verheugd met de bijdrage van het Oranje Fonds en kan daarmee zowel kwetsbare kinderen én hun ouders extra steun bieden op hun zorgboerderij.
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zo veel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen