Maar één geregistreerd cybercrime-misdrijf in gemeente Heusden

Foto: Pixabay

Bijna 13 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder was in 2019 slachtoffer van een van de 4.700 geregistreerde cybercrime-misdrijven. Dat blijft uit onderzoek van Dutch-Tech Magazine, op basis van data van de politie over de afgelopen 8 jaar.

Internetcriminaliteit
Digitale criminaliteit, ook wel bekend als cybercrime, is actueler dan ooit tevoren. Dagelijks richten internetcriminelen schade aan door computers, mobiele telefoons en andere systemen; te manipuleren en te hacken voor hun eigen gewin. De ene keer doen zij dit door virusssen te verspreiden. Weer een andere keer doen zij dit door af te persen (cyberafpersing) of te stalken (cyberstalking). Er zijn talloze voorbeelden van vormen van cybercrimedelicten.

Stijiging in Brabant van 101,9%
In 2019 werden in heel Nederland 4.700 cybercrime-misdrijven geregistreerd. Dit komt neer op gemiddeld bijna 13 misdrijven per dag. Bijna 13 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder was afgelopen jaar slachtoffer van cybercrime. In onze provincie werden in 2019 maar liefst 547 cybercrime-delicten geregistreerd. Ten opzichte van 2018 (271 delicten) is hiermee sprake van een stijging van 101,9%. Alleen in de provincies Noord-Holland (1.591 delicten) en Zuid-Holland (640 delicten) werden meer cybermisdrijven geregistreerd. Zeeland kent, van alle provincies, het laagste aantal geregistreerde cybercrime-misdrijven. Ook Limburg (159) en Flevoland (193) hadden een relatief veilig digitaal jaar.

Relatief weinig registraties in gemeente Heusden
Binnen onze provincie had Tilburg afgelopen jaar te maken met de meeste cybercrime-misdrijven (130). Dit aantal steekt schril af tegen de aantallen in de overige Brabantse gemeenten. Zo kent Waalwijk (op een na hoogste aantal) ‘slechts’ 34 registraties. In onze gemeente Heusden was er maar één registratie

KLIK HIER voor het volledige onderzoek

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties