Gemeente is bereid voor versoepeling voor de horeca

Foto: Pixabay

De gemeente Heusden is bereid om in deze bijzonder tijd, de versoepeling voor de horeca per 1 juni mogelijk te maken, zodat horecaondernemers bij de inrichting van hun terras kunnen voldoen aan de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden om de terrassen weer te mogen openen. Bijvoorbeeld de anderhalve-meter-eis en het vooraf melden van de wens terrassen ruimer op te zetten.

De voorschriften uit de bestaande terrasvergunning blijven gelden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld sluitingstijden, verkeersveiligheid en het niet gebruiken van versterkt geluid. Desondanks kan de verruiming van de terrassen enige overlast veroorzaken voor omwonenden. De gemeente doet een beroep op ondernemers om zich in te spannen draagvlak te houden en overlast zoveel mogelijk te beperken. Tegelijkertijd natuurlijk ook een beroep op horecabezoekers om mee te werken en bijvoorbeeld aanwijzingen van horecaondernemers en hun personeel op te volgen.
Op deze manier kunnen ondernemers veilig ondernemen, blijft extra overlast beperkt en kunnen bezoekers veilig naar terrassen en locaties als de Vismarkt en het Raadhuisplein komen. Samen kunnen we een succes maken van de ruimte die de horeca krijgt.

Waar worden terrassen uitgebreid?
Op de volgende locaties mogen horecaondernemers na overleg met de gemeente hun terrassen ruimer opzetten:

Vesting Heusden
Vismarkt: kaartje inrichting Vismarkt
’t Heusdens IJshuys
Kareltje

Vlijmen

Goudhaantje

Drunen
Raadhuisplein: kaartje inrichting Raadhuisplein, luchtfoto Raadhuisplein

Nieuwkuijk
De Pul
Emmamolen

Wat doet de gemeente?

Handhaven op de anderhalve meter afstand en handhaven niet op de precieze plaatsing van tafeltjes, parasols etc. en vertrouwen erop dat de horecaondernemers zich maximaal inspannen om alles goed te laten verlopen.

Wil je uitbreiden, maar heb je dat nog niet gemeld?

Ben je ondernemer en wil je jouw terras ook ruimer opzetten? Meld dat dan altijd zo snel mogelijk! Net als bij ondernemers die al gemeld hebben, wordt er gekeken samen met je naar de mogelijkheden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen