Nieuws van Protestantse gemeente Drunen

Foto: Pixabay

Zondag is de kerkdienst weer online beschikbaar via kerkomroep en via Zoom. Hieronder staat de link om hierop in te loggen. Deze keer willen we na de dienst ook graag napraten met elkaar onder het genot van een eigen vers gezet bakje koffie of thee. 

Om te voorkomen dat we allemaal door elkaar moeten praten, is het mogelijk om in kleine groepjes bij te praten. Van harte uitgenodigd om hier aan deel te nemen en deze manier van koffie drinken ook eens te ervaren. Privacy Disclaimer: Iedereen maakt zelf de afweging om Zoom wel/niet te gebruiken. Geef nooit wachtwoorden door.

Bijgaand de link voor de zoom sessie voor zondag: Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/87567514443

Tijdens de dienst kan ook gebruik worden gemaakt van de chat functie om bijvoorbeeld voorbeden door te geven. Op die manier wordt de dienst interactiever. Op deze manier blijven we zoeken naar meer mogelijkheden om met elkaar verbonden te blijven.  Deze kerkdienst is online te beluisteren (https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21870 of www.kerkdrunen.nl)

Verruiming bezoekmogelijkheden kerk.
Zondag 14 juni is het weer mogelijk om de kerkdienst te bezoeken. In de bijlage van de nieuwsmail van 31 mei heeft U kunnen lezen, dat er 30 mensen in het gebouw aanwezig mogen zijn. U heeft u voor deze dienst op kunnen geven bij de scriba en van haar ook een bevestiging gehad. Wij verzoeken u als het mogelijk is de liturgie van deze dienst die bij deze  nieuwsmail is bijgevoegd uit te printen en mee te nemen naar de kerk. De medewerking van de zangeres Elise Mennah en pianist Henk Doest aan de dienst van 14 juni gaat niet door.

Kerkbezoek in juli
Het lijkt nog ver weg maar toch zijn we al vooruit aan het kijken naar de maand juli. We zijn aan het bekijken hoeveel mensen er in de kerkruimte passen met inachtneming van de coronamaatregelen. U kunt zich weer opgeven bij de scriba per mail [email protected] met als onderwerp kerkgang. Als u niet kunt mailen kan het ook per telefoon 0416 375932. Het gaat om de diensten van 5 juli, 12 juli, 19 juli en 26 juli. Omdat we eerst alles willen inventariseren en eerlijk verdelen krijgt u eind juni reactie op uw mail.

Openstelling van de kerk:
In juni is er een wekelijkse openstelling op woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Ds. Bram Wassenaar is dan aanwezig in de kerk.

Meldpunt.
Via het meldpunt is het bericht ontvangen dat Froukje in’t Veld enige tijd in het ziekenhuis heeft gelegen. Zij is nu weer thuis maar heeft nog enige tijd nodig om te herstellen.

Collectes
De diaconie collectes volgens het rooster in juni zijn
< 7 juni ‘ons’ project Nsobe Trust School Zambia
< 14 en 28 juni onze eigen diaconie (plaatselijk werk)
< 21 juni Kerk in Actie: Werelddiaconaat.

Uw collectestorting voor juni kunt u overmaken op: NL92RABO 0162 6153 10 t.n.v. Diaconie van de Prot. Kerkgemeenschap Drunen.

De Kerk in Actie -collectes zijn doorzendcollectes. Wij zullen de totale maandopbrengst gelijkelijk verdelen over de doelen. In het volgende kerkblad laten wij U weten wat de uiteindelijke opbrengsten maart, april en mei zijn geweest.

Instandhouding Erediensten en pastoraat
Voor de instandhouding van kerkdienst, kerkgebouw en pastoraat collecteert het College van Kerkrentmeesters wekelijks in de eredienst. Om toch in deze Coronatijd te kunnen geven, kunt u meerdere collectes bij elkaar tellen en dat bedrag overmaken naar NL34RABO0112684246 t.n.v. Protestantse gemeente Drunen met vermelding ‘collecte College’. Dit is hetzelfde rekeningnummer voor de betaling van Kerkbalans.

In de periode mei – juni vallen ook een 3-tal afdracht collectes t.w.: Jeugdwerk PKN (JOP), Alpha cursus en Pioniersplek Dorpskerken. Een deel van de opbrengst wordt naar deze doelen overgemaakt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen