KC De Vlechter gaat zwerfafval aanpakken

Foto: BB op de Vliedberg

Donderdag is tussen Kindcentrum De Vlechter en de gemeente Heusden een overeenkomst getekend waarin is overeengekomen dat de leerlingen van KC de Vlechter rondom de school gaan zappen, het zwerfafval opruimen. Buurt Bestuurt op de Vliedberg is trots dat zij ook dit hebben kunnen bewerkstelligen.

Onthulling van de stoeptegelwedstrijd.
De leerlingen van de bovenbouw mochten een tekening maken m.b.t. zwerfafval. De winnende tekening wordt gedrukt op een stoeptegel die geplaatst wordt rondom de school. Binnen Buurt Bestuurt op de Vliedberg was het moeilijk een keuze te maken, gelukkig zijn we er toch uitgekomen. De tekening is in samenwerking tot stand gekomen want de winnaars zijn: Chirihar en Joy. Beide hebben van zowel de gemeente Heusden als Buurt Bestuurt op de Vliedberg een leuke attentie ontvangen. De eer was aan Wethouder Mart v.d. Poel om de tegel te onthullen.

Aan de leerlingen van Kindcentrum de Vlechter was gevraagd een verhaal te schrijven met als thema TEUNTJE TOEKOMST ZAPT MEE. Ook hier waren verschillende leuke inzendingen waar wij uit moesten kiezen. Het verhaal wat het beste past bij het thema was van Yagmur Tarlan. Ook zij kreeg van zowel de gemeente Heusden als van Buurt Bestuurt op de Vliedberg een leuke attentie. Na de ontvangst van de attenties heeft Yagmur haar verhaal voorgelezen.

Teuntje Toekomst voorkomt zwerfafval en staat in de gemeente Heusden voor duurzaamheid.

Hoi! Ik ben Teuntje Toekomst, ik hou van het milieu en alles wat daarmee te maken heeft! Maar er is een probleem en dat is ZWERFAFVAL, Dat is heel slecht voor natuur en het milieu. En dat wil ik voorkomen. Maar dat lukt mij niet alleen. Ik heb daar jullie hulp voor nodig! Hoe we dit kunnen voorkomen?

Bijvoorbeeld plastic, etenswaren en papiertjes gewoon lekker in de prullenbak gooien,\ en je kunt natuurlijk ook als je een keertje niks te doen hebt met vrienden, familie of in je eentje ook leuk, gewoon een vuilniszak pakken, handschoenen aantrekken en dan kun je zelf je buurt opruimen is  leuk om te doen! En hou je het milieu in jou buurt ook schoon! Als we dit allemaal doen lukt het ons zeker om de natuur en het milieu gezond te houden! En voor dieren die in de natuur leven is het ook veel beter! Super dank je wel voor jullie aandacht en ook natuurlijk voor het schoonhouden van het milieu!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen