Stoppen met roken tijdens corona in Drunen

Foto: Zo Healty

Dat stoppen met roken pure gezondheidswinst oplevert is bekend en dit geldt in coronatijd des te meer. Het op dit moment beschikbare wetenschappelijke onderzoek toont namelijk aan dat bij besmetting met het virus de klachten bij rokers heviger verlopen dan bij niet-rokers.

Een goede reden om juist nu te stoppen met roken. Deskundige begeleiding daarbij vergroot de kans van slagen aanzienlijk.

ZoHealthy biedt deze professionele stoppen-met-rokenbegeleiding reeds aan in Waalwijk en per half augustus ook in Drunen. Iedereen die wil stoppen met roken kan zich aanmelden voor deze individuele begeleiding die door vrijwel alle zorgverzekeraars wordt vergoed.

Het doel van de ZoHealthy stoppen-met-roken begeleiding is patiënten op gestructureerde wijze te motiveren, ondersteunen en begeleiden bij het stoppen met roken. Het programma is ontwikkeld vanuit de Masterclass Stoppen-met-Roken in samenwerking met de Jellinek Kliniek en voldoet aan diverse richtlijnen in de zorg. De begeleiding onderscheidt zich met name door de relatief grote groep mensen die een jaar na afronding nog steeds gestopt is met roken. In de regio wordt de begeleiding ook aangeboden voor zwangere vrouwen of vrouwen met een kinderwens die willen stoppen met roken.

De individuele begeleiding vindt plaats onder leiding van een door ZoHealthy opgeleide stopcoach. De coach is opgeleid in motiverende gespreksvoering, leefstijltraining en farmacotherapie (behandeling van psychische klachten met behulp van geneesmiddelen) én heeft een vermelding in het kwaliteitsregister Stoppen met roken. De coach gebruikt ter ondersteuning van de begeleiding diverse (leer)middelen (waaronder een handige smartphone app) en past desgevraagd de begeleiding aan op de specifieke hulpvraag van de patiënt.

De begeleiding duurt drie maanden en bestaat uit vijf à zes gesprekken. Tussentijds kunnen er ook telefonische contactmomenten plaatsvinden. Telefonische nazorg (na een half jaar en een jaar) is onderdeel van de begeleiding.

De stoppen-met-roken begeleiding in Waalwijk en Drunen wordt verzorgd door stopcoach Manon Rijken (praktijkverpleegkundige). De individuele bijeenkomsten worden in Waalwijk ingepland op woensdagavonden vanaf 18.30 uur op locatie: Praktijk Fysioprofit, Lijsterbesstraat 2. In Drunen worden de bijeenkomsten ingepland op dinsdagavonden tussen 18.30 uur en 21.00 uur op locatie: Tinie de Munnikstraat 11.

Aanmelden voor het programma kan via de website www.zohealthylife.nl.

ZoHealthy is specialist op het gebied van leefstijl en preventie en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving. De kwaliteit van de begeleiding staat bij ZoHealthy hoog in het vaandel en het programma voldoet aan diverse zorgstandaards.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen