Citytrainers krijgen welverdiende certificaat

Foto: Stichting De Schroef

Op dinsdag 14 juli was de certificaatuitreiking aan de Citytrainers van de gemeente Heusden. De uitreiking vond plaats bij het Soccerhome in Vlijmen en bij de uitreiking was ook wethouder Peter van Steen aanwezig en reikte de certificaten uit aan de cursisten.

De cursus van Stichting De Schroef leidt jongeren op tot Citytrainer.
In november 2019 was de start van de 8e cursus Citytrainers met in totaal 7 deelnemers; 1 jongen en 6 meisjes. Tijdens de zeven bijeenkomsten zijn er aan de jongeren handvatten gegeven om activiteiten te organiseren. De jongeren hebben kennis gemaakt de 6 w’s (wie, wat, waar, wanneer, welke wijze en wat daarna) en ook de 3 c’s tijdens het lesgeven (controleren, corrigeren en complimenteren). tijdens de cursus gaven ze ook les aan elkaar om het geleerde direct te kunnen toepassen. Omdat de groep wat kleiner was, hebben ze hulp gekregen van 5 jongens van basisschool Jongleren, zodat de groep waaraan ze konden lesgeven groter was.

In december en januari hebben alle Citytrainers hun Bewijs van Deelname ontvangen, nadat ze hun praktijkopdracht succesvol hadden gegeven. de praktijkopdrachten waren heel verschillend: een voetbaltoernooi voor basisschoolkinderen, een sponsorloop voor basisschoolkinderen bij de Sint Janshof in Vlijmen en een evenement bij een truckfestival in Den Bosch.

Daarna zijn de jongeren stage gaan lopen bij hun eigen vereniging of in de buurt. Alle Citytrainers hebben ook hun stage gehaald, waardoor ze hun welverdiende certificaat in ontvangst konden nemen.

De deelnemers waren:
< Sanne van den  Nieuwenhuijsen 19 jaar
< Tess de Hart 13 jaar (tijdens de cursus 12 jaar)
< Marie-Claire  Dumoulin 15 jaar
< Lisa  Verschuren 15 jaar
< Jaydi de Laat 14 jaar
< Mike  Lakerveld 14 jaar
< Veronique  Simons 15 jaar

De cursus namen Stichting De Schroef was in handen cursusleidster Babette van den Hout en Buurtsportcoach Jos van der Ven.

Interesse?
Ben jij tussen de 14 en 21 jaar en wil je leren zelfstandig sport- en beweegactiviteiten te organiseren in jouw wijk of bij je eigen vereniging? Neem dan contact op met Jos van der Ven.
T: 06 57337289
E: [email protected]
I: @josvanderven

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen