Start van herinrichting Vijfhoevenlaan Vlijmen

Foto: Gemeente Heusden

Hoe de Vijfhoevenlaan in Vlijmen er straks uit komt te zien is nog niet bekend. De gemeente was voor de voorbereidingen in afwachting van de uitspraak van de Raad van State over de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL).

Het college kiest er nu voor om toch al eerder te starten met inwonersparticipatie over de herinrichting van de Vijfhoevenlaan.

Inwonersparticipatie
Afgelopen dinsdag 14 juli heeft het college besloten om, vooruitlopend op de uitspraak van Raad van State over de GOL, al te starten met de inwonersparticipatie over de Vijfhoevenlaan. Dat betekent dat we inwoners al gaan vragen om mee te denken over de herinrichting van deze weg. Met de daadwerkelijke werkzaamheden voor de herinrichting van de Vijfhoevenlaan wordt uiteraard nog niet gestart. Hiermee kunnen we pas starten als er duidelijkheid is over de plannen van de GOL nadat de Raad van State een uitspraak heeft gedaan. In het belang van de omwonenden en de toekomstige verkeersstromen is immers in een eerder stadium besloten de voorbereidende werkzaamheden voor De Grassen en de Vijfhoevenlaan pas te starten na het onherroepelijk worden van de PIP GOL. Diezelfde belangen van omwonenden en verkeersstromen noodzaken ons nu toch eerder te starten met de inwonersparticipatie voor de Vijfhoevenlaan.

Waarom nu al starten met inwonersparticipatie?
Kijkend naar de planning voor de GOL en de benodigde tijd voor de herinrichting van de Vijfhoevenlaan is het noodzakelijk om nu al te beginnen met de voorbereidingen van de inwonersparticipatie. De benodigde tijd tussen uitspraak Raad van State en oplevering oostelijke randweg is eenvoudigweg te kort voor een goede voorbereiding van de herinrichting van de Vijfhoevenlaan. Als de herinrichting van de Vijfhoevenlaan niet tijdig is afgerond, dan kan dit namelijk gaan leiden tot tijdelijke en vervelende verkeersgevolgen in en om Vlijmen.

Uitgangspunt
Bij het laten meedenken van inwoners over de herinrichting van de Vijfhoevenlaan hanteren we als uitgangspunt dat de oostelijke randweg Vlijmen de nieuwe toegang tot Vlijmen vormt. De Vijfhoevenlaan zal daarvan een verlengstuk zijn. Alle belanghebbenden van de GOL en herinrichting van de Vijfhoevenlaan kunnen hun inbreng leveren aan dit participatietraject.

Vervolg en planning
De wijze waarop we de inwonersparticipatie gaan invullen is nog onderwerp van gesprek en mede afhankelijk van de ervaringen met andere online participatietrajecten en de ontwikkelingen rondom het Corona-virus. We verwachten daar in september 2020 meer helderheid over te kunnen geven. Belanghebbenden ontvangen dan een uitnodiging om mee te denken.

Wat als…
Als de Raad van State (een deel van) de beroepen tegen de PIP GOL en specifiek het oostelijke deel van de GOL gegrond verklaart, zullen we dat besluit bestuderen. We zullen dan de uitkomsten van het participatietraject Herinrichting Vijfhoevenlaan daaraan toetsen voordat een vervolg gegeven wordt aan de herinrichting van de Vijfhoevenlaan.

Meer informatie en vragen?
Meer informatie vindt u in deze Raadsinformatiebrief van het college aan de gemeenteraad. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rick Dusée via telefoonnummer (073) 513 17 89 of via [email protected] onder vermelding van ‘Vijfhoevenlaan’.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen