Fles ethanol ontploft in handen van bewoner uit Nieuwkuijk

Donderdagavond zijn twee bewoners gewond geraakt bij een explosie van een fles ethanol in een tuin achter een woning aan Maashoven in Nieuwkuijk. De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis

De fles ethanol ontplofte vermoedelijk in de handen van een bewoner toen een vuurschaal werd bijgevuld met bio ethanol. Er ontstond een steekvlam die oversloeg naar een omstander. Beiden personen liepen brandwonden aan het gezicht en armen op. De slachtoffers werden bij de desbetreffende woning en bij de buren onder de douche gezet in afwachting van de komst van de hulpdiensten.

Twee ambulances, politie en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet meer in actie te komen, omdat de verwondingen relatief mee vielen. De twee slachtoffers werden na het incident met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Over de identiteit van hen is niks bekend.

Er wordt onderzocht hoe de fles kon ontploffen. Naar verluidt zou er een feestje zijn geweest op het moment dat het mis ging. De aanwezige kinderen werden na het incident bij de overburen opgevangen en kregen van de hulpverleners een traumabeertje om van de schrik te kunnen bekomen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties