Lezing Groei & Bloei De Langstraat: Een tuin van eten

Foto: Groei & Bloei De Langstraat

Dinsdagavond 15 september 2020 geeft Groei & Bloei De Langstraat een lezing over “een tuin van eten”. De lezing wordt gehouden in de PKN kerk aan de Ambrosiusweg 25 te Waalwijk. Aanvang 20.00 uur.

Vooraf reserveren is gewenst gedurende de corona periode. Dit kan op de site van Groei en Bloei de Langstraat “delangstraat.groei.nl” (bij activiteiten, lezingen, inschrijfformulier). Kosten €3,– p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis. Heeft u niet gereserveerd kunt u toch altijd nog komen. Let wel vol is vol! Gezien wij ons houden aan de coronarichtlijnen zijn de beschikbare plaatsen beperkter dan normaal. Ons corona protocol vindt u eveneens op onze website.

Steeds meer mensen willen opnieuw een moestuin. Maar wat en hoe willen we precies kweken en oogsten? Deze lezing wordt gegeven door Peter Bauwens, een kweker van en schrijver over niet alledaagse eetbare planten.

Deze lezing brengt een nieuwe kijk op wat de moestuin kan bieden. Groenten en vruchten die tegelijk mooi én lekker zijn. Oude rassen met nieuwe mogelijkheden of nieuwe selecties die de moestuin een stuk makkelijker en aantrekkelijker maken. Vaste, doorlevende groenten voor een verrassende jaarlijkse oogst, meer kleur en smaakvariatie op je bord of verre reizen in je eigen tuin door het gebruik van bijzondere eetbare gewassen uit de hele wereld… Eetbare planten met een boeiende geschiedenis of als basis voor een beloftevolle toekomst. Een verfrissende introductie met praktische tips voor een nieuw soort van eetbare tuin en een filosofie rond een zintuiglijke tuinbeleving.

Peter Bauwens werkt al meer dan 30 jaar samen met Kathelijne Thiers aan de Nieuwe Tuin, een kleine eigenzinnige plantenkwekerij, zaadteelt- en selectiebedrijf op de grens van Belgisch Vlaanderen en Nederland. Hun voornaamste doel is het selecteren van eetbare planten die de moestuin een stuk kleurrijker, eenvoudiger en smakelijker maken. De nadruk ligt op minder gebruikelijke groenten, kruiden, fruit en selecties voor noordelijke groeiomstandigheden. Ook ziekteresistentie vormt een belangrijk punt. Er worden jaarlijks een groot aantal nieuwe rassen en soorten aangeplant en uitgetest.

Verder werkt hij als free-lance groenjournalist voor diverse Nederlandse en Vlaamse tijdschriften en uitgevers. Hij publiceerde een 40-tal boeken met een nieuwe en originele kijk op eetbare planten.

We zien u dan ook graag op deze interessante lezing, dinsdagavond 15 september 2020. Aanvang 20.00 uur in de PKN kerk, Ambrosiusweg 25, Waalwijk. Aanmelden op de website van groei en bloei de Langstraat, www.delangstraat.groei.nl. Hier is nog meer info beschikbaar.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen