Nieuws van Protestante kerk Drunen

Foto: Pixabay

Voor de diensten hoeft u zich niet meer van te voren op te geven. Uw plaatsen worden dus niet meer gereserveerd. De verwachteng is dat er voldoende stoelen zijn voor alle kerkgangers.  Bij de ingang wordt nog wel uw naam en telefoonnummer genoteerd.

De online vieringen (via kerkomroep.nl en Zoom ) of met de usb stick en radio blijven voor alle gemeenteleden beschikbaar als middel om bij de erediensten betrokken te blijven. Het gebruiksplan van 18 september( versie 3) en deze samenvatting staan op de website; www.kerkdrunen.nl

De grootste veranderingen ten opzichte van de vorige versie:

  • Koffiedrinken na de dienst

Kop koffie of thee staat ingeschonken klaar op de balie in de hal.  Iedereen loopt op voldoende afstand van zijn voorganger langs de bar, pakt een kopje en gaat daarmee naar een tafel in de zaal.   Hier staan om de tafels 3 stoelen op voldoende afstand en er zijn losse stoelen beschikbaar voor familieleden die wel dichter bij elkaar mogen zitten. Het verzoek is om te gaan zitten en zo min mogelijk te lopen. Suiker en melk staan op de tafels. Als de eerste ruimte vol is staan er ook tafels in de Regenboog ruimte en zo nodig kan ook de kerkzaal gebruikt worden.   Bij het lopen door de zaal en de hal zo veel mogelijk rekening houden met de 1.5m regel.

  • Kindernevendienst en oppas

Als er ‘smiddags geen kliederkerk is dan is er opaas- en kindernevendienst. Natuurlijk moeten we ook voor de kindernevendienst de regels van het RIVM aanhouden.

  • De woensdagmorgen ontmoetingen worden weer opgestart.

Andere informatie:

  1. De kerktaxi rijdt weer een aantal weken. Er zijn nu een beperkt aantal meerijders. En we gebruiken mondkapjes zoals voorgeschreven door het RIVM.
    Wilt u weer meerijden met de kerktaxi vraag het uw chauffeur volgens het laatste rooster of René Verkaik van de diaconie. Afhankelijk van de situatie maken we afspraken per persoon.
  2. Gemeentezang is in onze “kleine kerk” volgens de laatste richtlijn niet mogelijk. Daarom is er ook geen organist of pianist aanwezig. Zachtjes (!) meezingen of anders gezegd “zingend praten” kan wel. Maar ook playbacken of meeneuriën is toegestaan J.
  3. Inzamelmoment voor voedselbank, 1e woensdag van de maand gaat door.

Voor uw gemak hieronder de belangrijkste zaken uit het gebruikersplan (vooral hoofdstuk 4) op een rijtje:

  1. Maak gebruik van de desinfecterende handgel. Deze staat op de (sta) tafel in de hal.
  2. U neemt uw jas mee naar de stoel (naast u) Alleen bij regen is de garderobe open.
  3. De toiletten zijn beschikbaar. Maak daar alleen gebruik van wanneer dat noodzakelijk is
  4. Er wordt niet gecollecteerd, thuis uw gift overmaken kan natuurlijk wel.
  5. Na afloop van de dienst kunt u de kerkzaal verlaten waar we uiteraard achter in de kerkzaal zullen beginnen Ons verzoek is als u niet kiest voor “koffie drinken “ om de kerk gelijk te verlaten. Bijpraten etc kan ook buiten op voldoende afstand van elkaar of maak een afspraak voor later in de week.
  6. Mensen die 70 jaar of ouder zijn en alle anderen die in een risicogroep vallen, beslissen zelf of zij aan de kerkdienst deelnemen.Wees extra voorzichtig en volg de basisregels goed op.
    De kerk wijst op het advies van de overheid: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen
  7. De coördinatoren (ouderling, diaken en koster) hebben een belangrijke rol en hun instructies moeten worden opgevolgd

Tot slot
Houd u aan de RIVM regels o.a. blijf thuis als u zich ziek voelt en houd 1,5 meter afstand.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen