Ziehl-Abegg Benelux B.V. breidt vestiging in Nieuwkuijk uit

Foto: Ziehl Abegg

Door de forse groei van de bedrijfsactiviteiten van elektromotoren- en ventilatorenfabrikant Ziehl-Abegg, wordt het bestaande distributiecentrum wederom uitgebreid met 1.400 m² extra. Eerder dit jaar heeft een grondige verbouwing plaatsgevonden.

Er zijn twee extra laaddocks gebouwd, waarmee het totaal aantal laaddeuren op vijf komt. ‘’Het doet mij deugd dat we vanuit deze hub onze klanten in de Benelux snel kunnen bedienen’’ aldus Algemeen directeur Tino Oirbans. De dagelijkse transport ladingen vanaf de productielocaties in Duitsland en Frankrijk en de transporten via de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam vanuit de productiefaciliteiten in China en Thailand kunnen nu nog beter en efficiënter worden afgehandeld.

 ‘’Doordat Ziehl-Abegg deze groei al had voorzien was het ontwerp van het bestaande distributiecentrum hier in alle opzichten al op voorbereid” vertelt Oirbans. Met deze uitbreiding is er nog meer ruimte beschikbaar voor assemblage en distributie van energiebesparende ventilatoren voor datacenters, ziekenhuizen, glastuinbouw en vele andere toepassingen. Het huidige bedrijfspand, direct zichtbaar en bereikbaar vanaf de snelweg A59, beschikt over een markant kantoor met een showroom van 760m², een servicewerkplaats van 250m², een assemblagehal van 600m²  en een magazijn met een totale oppervlakte van 2250m². Het is volledig ontworpen volgens het bedrijfsprincipe van Ziehl-Abegg met betrekking tot duurzaamheid. Zo is het gebouw voorzien van een warmtepompinstallatie waardoor de bouw los van het gasleidingnet kon plaatsvinden. Het gehele dakoppervlak is voorzien van 700 zonnepanelen waardoor het gebouw meer energie levert dan het verbruikt. Op een zonnige dag wordt 1,2 MWh geleverd aan  het net. In één jaar leveren de panelen de hoeveelheid elektrische energie wat  overeenkomt met het verbruik van 26,9 huishoudens.

 

Twee jaar geleden opende Ziehl-Abegg met een groot feest de deuren van het nieuwe kantoor, magazijn en distributiecentrum voor de Benelux. Het gebouw is gelegen op Bedrijvenpark Nieuwkuijk, nabij ‘s-Hertogenbosch en centraal gelegen in de Benelux. Vanwege de eigen opwekking van elektriciteit worden tegenwoordig elektrische auto’s geselecteerd voor de te vervangen bedrijfsauto’s. Alle werkplekken op kantoor zijn volledig geconditioneerd en voorzien van elektrisch verstelbaar meubilair waardoor de optimale werkhouding altijd door de individuele medewerker kan worden ingesteld. Dit alles wordt bewaakt door het Internet of Things en bestuurd vanuit de Cloud.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen