Kranslegging door burgemeester en jeugdburgemeesters

Vanwege corona had de stadhuisrampherdenking in de vesting Heusden dit jaar een ander verloop. Samen met de jeugdburgemeesters Noah en Eefje legde burgemeester Van Hees woensdagmiddag kransen bij het herdenkingsteken aan de Steegerf in Drunen en bij het monument voor het stadhuis in de vesting Heusden.

Er was dit jaar geen herdenkingsbijeenkomst in de kerk zijn. Tevens werd er afgezien van een stille tocht. In de loop van woensdag 4 november bezocht de burgemeester samen met de jeugdburgemeesters Noah en Eefje het herdenkingsmonument bij het voormalige stadhuis om een krans te leggen. Bij het herdenkingsmonument werd vanaf 15.00 uur halfstok gevlagd en werden we als gebruikelijk 134 kaarsen geplaatst.

Bloemlegging bij herdenkingsteken aan het Steegerf in Drunen.
Ook werden er bloemen gelegd bij het herdenkingsteken aan het Steegerf. Het teken markeert de locatie waar op 4 november 1944 de bevrijding van het grondgebied van de huidige gemeente Heusden begon. Het herdenkingsteken is op initiatief van de Stichting Vrienden van het Gouverneurshuis gerealiseerd en bij de herdenking en viering van ’75 jaar Vrijheid Heusden’ in november 2019 onthuld.

De foto’s zijn van Paul Engelkes, Desaïga en dank daarvoor.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen