Aantal coronagevallen iets gestegen, wel minder coronapatiënten in ziekenhuis

Foto: Pixabay

Het aantal nieuwe coronagevallen is iets gestegen, na zes achtereenvolgende dagen van daling. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 7272 positieve tests geregistreerd. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is weer gedaald,

Op donderdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 6984 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 6996, maar dat aantal is bijgesteld. In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 56.000 positieve tests geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 118, het hoogste aantal sinds 29 april. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend waren 87 sterfgevallen gemeld.

Minder coronapatiënten in ziekenhuizen
Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is weer gedaald, voor de derde dag op rij. Dat laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weten. Ziekenhuizen behandelen vrijdag 2445 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 67 minder dan op donderdag, 127 minder dan op woensdag en 208 minder dan op dinsdag.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen