Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is verder gedaald

Foto: Pixabay

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu 2030 coronapatiënten en dat zijn er 57 minder dan woensdag, maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding donderdag bekend. Op de verpleegafdelingen nam het aantal patiënten met 53 af. Op de intensivecareafdelingen kwamen vier bedden van mensen met Covid-19 vrij. Ic’s behandelen in totaal nog 555 mensen die ernstig ziek zijn door het virus.

Het afgelopen etmaal zijn twintig patiënten overgebracht naar een ziekenhuis in een andere regio. Dat gebeurt nog altijd om de drukte zoveel mogelijk te spreiden over het land. Eén van de overgeplaatste patiënten ligt op de ic.

Het RIVM heeft 5725 meldingen gekregen over positieve testresultaten. Dat zijn er meer dan de afgelopen dagen, maar een belangrijke kanttekening hierbij is dat circa duizend van deze meldingen van de vorige dag zijn.

Het RIVM meldde woensdag 4628 positieve tests, maar zei er direct bij dat het werkelijke aantal hoger lag. Door een technische storing bij de GGD’en waren ongeveer duizend gevallen niet doorgegeven aan het RIVM. De achterstallige meldingen zijn alsnog meegenomen in de dagcijfers die donderdag bekend werden. Op dinsdag meldde het RIVM 4317 positieve tests.

Een woordvoerder van het instituut benadrukt nog eens dat dagcijfers niet het belangrijkst zijn voor het bestrijden van de pandemie. Weekcijfers zeggen meer over de trend. Die is al een aantal weken dalend, als gevolg van de aangescherpte maatregelen die het kabinet heeft doorgevoerd.

Sinds het begin van de uitbraak zijn tot nog toe 467.351 mensen in Nederland aantoonbaar besmet geweest met het virus. Als het virus zich in het huidige tempo blijft verspreiden, kan dit cijfer in de loop van volgende week uitkomen boven een half miljoen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Reacties