Brabant gaat samen voor de 10!

We make you shine
Foto: Lian vd Veerdonk

Om mensen met een beperking of chronische aandoening te stimuleren om in beweging te blijven – ook nu sporten in groepsverband voor volwassenen niet mogelijk is – organiseert Uniek Sporten Brabant de komende 10 weken ‘Samen voor de 10’. Doe ook de belofte en doe mee met ‘Samen voor de 10’,​ ​want in beweging blijven is nu belangrijker dan ooit.

Samen voor de 10!
Vanaf deze week deelt Uniek Sporten Brabant 10 weken lang beweegchallenges, sport- en voedingstips, workouts en nog veel meer inspiratie om samen in beweging te blijven. Allemaal laagdrempelige beweegtips, die mensen vanuit huis kunnen oppakken. Alleen, met een familielid of vriend(in). Denk bijvoorbeeld aan 10 oefeningen om thuis in beweging te blijven, adviezen om je fiets winterklaar te maken, tips om je wandeling in de wijk nog leuker te maken en gratis beweegadviezen van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Uniek Sporten Brabant deelt de tips via ​www.unieksportenbrabant.nl​, de Facebookpagina en hun Instagramaccount. Op de website kunnen Brabanders ook een belofte doen waarmee ze aangeven deel te nemen en komende weken in beweging te blijven.

Gezonde leefstijl belangrijker dan ooit
Een gezonde leefstijl is nu belangrijker dan ooit, schrijft ook een groep experts in een brandbrief aan het kabinet vorige week. Door meer te bewegen, gezonder te eten en voldoende te ontspannen kunnen mensen hun immuunsysteem versterken. Volgens de deskundigen, onder wie Diederik Gommers (Erasmus MC) en Erik Scherder (Vrije Universiteit) kan dat ertoe leiden dat een corona-infectie minder ernstig verloopt. Bovendien draagt voldoende beweging bij aan een goed humeur. De tips voor thuisbeweegoefeningen, wandelingen en fietstochtjes zijn laagdrempelig en kunnen mensen overal en op hun eigen niveau doen.

Gratis beweegadvies
Uniek Sporten ‘s-Hertogenbosch/De Meierij is één van de zeven sportloketten van Uniek Sporten Brabant. De beweegcoaches van dit regionale sportloket bieden het hele jaar door gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. De beweegcoaches staan ook nu klaar om mensen te helpen bij het vinden van een passende beweegvorm, wat ze vanuit huis kunnen doen. Mensen met een beperking of chronische aandoening die graag gratis persoonlijk beweegadvies willen, kunnen contact opnemen met de beweegcoach in de gemeente Heusden, Lian van de
Veerdonk, via ​[email protected]​. Op de website ​www.unieksportenbrabant.nl​ staan de contactgegevens van alle beweegcoaches in Brabant en een overzicht van al het aangepaste sportaanbod.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties