Gemeente Heusden pleit voor snel besluit statiegeld op blikjes

Foto: Yes we can

Vandaag is de start van de campagne #StatiegeldYesWeCan! De regering heeft al besloten om statiegeld op plastic flesjes versneld door te voeren, maar dit kan ook voor blikjes. Statiegeld zorgt voor veel minder zwerfafval. Daarom pleit ook de gemeente Heusden voor een snel besluit voor statiegeld op blikjes!

8 op de 10 Nederlanders willen dat er statiegeld op blikjes komt. “Bij de politici in de Tweede Kamer is veel goede wil om dit ook te doen. Samen met al die gemeenten, organisaties en bedrijven willen we de politici aanmoedigen om nu door te pakken, en statiegeld op blikjes snel in de wetgeving te zetten”, zegt de Statiegeldalliantie.

Snel een besluit voor statiegeld op blikjes? Ook Gemeente Heusden zegt Yes We Can! #StatiegeldYesWeCan Kijk voor meer informatie op de website van de statiegeldalliantie.

De Yes We Can! campagne
De 1.087 leden van de Statiegeldalliantie vragen de Nederlandse en Belgische regering sinds 2017 om de invoering van statiegeld. Sindsdien is er zowel in Nederland als in België op politiek niveau al vooruitgang geboekt richting statiegeld.

Om de politici het laatste motiverende zetje te geven zodat statiegeld er echt komt, lanceert de Statiegeldalliantie nu een positieve en kleurrijke campagne, genaamd “Yes We Can!”.

Met deze enthousiaste slogan moedigen al meer dan honderd gemeenten, bedrijven en organisaties actief de Nederlandse en Belgische politici aan om hun plannen voor statiegeld snel vast te leggen in wetgeving en daarmee statiegeld daadwerkelijk in te voeren. Statiegeld op alle plastic flessen én blikjes? Yes We Can!

Zeg ook ‘Statiegeld, Yes We Can!’ als organisatie, gemeente of bedrijf!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Reacties