Maandag 7 december NL-alert controlebericht

Foto: NL Alert

Maandag 7 december om 12.00 uur verstuurt de overheid een NLAlert-controlebericht. Naar mobiele telefoons, maar ook naar steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer.  

Wat is NL-Alert?
Bij een ramp in uw omgeving, wilt u weten wat er aan de hand is en wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. U ontvangt NL-Alert op uw mobiel. Ook is NL-Alert te zien op veel digitale reclameborden en vertrekborden in stationshallen.

Weet wat u moet doen
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over een noodsituatie. U ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder NL-Alert bericht staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u informatie en updates kunt vinden.

Alle telefoons zijn automatisch ingesteld voor het ontvangen van NL-Alert. Ontvangt u een NL-Alert? Informeer altijd uw omgeving, zodat ook zij weten wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.

Zo werkt NL-Alert
NL-Alerts worden uitgezonden door de zendmasten van de Nederlandse telecomproviders. Tijdens een ramp, ernstig incident of crisis bepaalt de overheid in welk gebied het NL-Alert wordt uitgezonden. Alle zendmasten die bereik hebben in het gebied, zenden het NL-Alert uit. NL-Alert is dus gratis en anoniem.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen