Controles uitgevoerd in het buitengebied in gemeente Heusden

Foto: Heusden Nieuws

Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) heeft op 10 december in het kader van de actieweek ‘Buitengebied’ bestuurlijke controles uitgevoerd in de gemeente Heusden.

Het BIM bestaat uit de gemeenten Heusden, Haaren, Boxtel, Sint Michielsgestel, Vught en Meierijstad. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende (overheids-) organisaties, die in wisselende samenstelling samenwerken. Aan de controle van 10 december namen diverse partners deel waaronder de gemeente Heusden, de politie, Enexis en de Omgevingsdienst Midden- en West Brabant (OMWB). Op één adres is een zorgelijke situatie geconstateerd. Onder andere waren chemicaliën niet veilig opgeslagen, en werden veel regels rond brandveiligheid en milieuregelgeving niet nageleefd. Dit leidt tot onveilige situaties voor de woon- en leefomgeving en verschillende instanties zullen hier verder mee aan de slag gaan.

Daarnaast wordt er door douane onderzoek gedaan naar de aard en herkomst van een partij aangetroffen vaten met daarin vloeistoffen. Op een ander adres is een illegale woning aangetroffen in een bedrijfspand. Ook is er eerder in de week, op 8 december, tijdens een controle van het Heusden Interventie Team, illegale bewoning geconstateerd in een bedrijfsverzamelgebouw. De gemeente zal in beide gevallen handhavend optreden. De gemeente laat weten dat wonen in bedrijfsgebouwen levensgevaarlijk kan zijn, omdat deze gebouwen daarop niet zijn ingericht. “Maar”, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten: “Op veel plaatsen was gelukkig wel alles netjes in orde”.

De controles door de gemeente en haar partners zijn noodzakelijk omdat veel activiteiten niet altijd, ondanks de verplichting, worden gemeld. De gemeente ontvangt hierover regelmatig meldingen en voert hierop regelmatig controles uit. Inwoners wordt gevraagd verdachte situaties altijd te melden bij de politie, de gemeente via www.nietwegkijken.nl of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Reacties