“Iedereen moet dichtbij huis bloed kunnen laten prikken”

Foto: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Bloedprikken is niet altijd een pretje, maar het is wel fijn als het dichtbij huis kan. Dat is dan ook het streven van de afdeling bloedafname van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Iedereen zou op 10 minuten fietsen bij een prikpost moeten kunnen zijn. Unithoofd Hannie van Helvoort van het JBZ is blij dat het in de regio Heusden gelukt is.

In korte tijd zijn in Heusden en Vlijmen twee bestaande prikposten heropend die vanwege de coronamaatregelen tijdelijk gesloten waren. In Vlijmen is ook nog een nieuwe prikpost geopend in Buurthuis de Korf aan de Mgr. Van Kesselstraat 29.

“Uit onderzoek bleek dat met name in de dorpen Heusden en Vlijmen behoefte was aan meer prikposten dichterbij. Met de opening van de prikpost in Buurthuis de Korf, in de direkte omgeving van zorginstelling Sint Janshof, kunnen bewoners van de dorpskern Vlijmen een afspraak maken voor bloedafname. Daarnaast zijn de dagen en openingstijden op de genoemde prikposten verruimd,” aldus Hannie. Voor inwoners van Drunen is de locatie van het JBZ aan Tinie de Munnikstraat 17, de aangewezen plek om bloed te laten prikken.

Er is in het afgelopen jaar voor iedereen veel veranderd. Ook voor medewerkers en bezoekers van de prikposten. Voorheen kon je zo binnenlopen maar vanaf juli van dit jaar moet je eerst een afspraak maken. Het liefst online via www.jbz.nl/prikafspraak. Zo zorgen we dat het niet te druk wordt in de wachtruimte. Ook de wachttijd wordt hierdoor een stuk korter.

Meer informatie vindt u op www.jbz.nl/prikposten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen