Bibliotheek start met aandacht voor (levens)vragen: gehoord worden

Foto: Bibliotheek Heusden

In het nieuwe jaar start Bibliotheek Heusden met een aanbod om gehoord te worden. Vanaf 12 januari is er op dinsdagmiddag in de even weken ruimte voor je levensvragen. Ruimte om op verhaal te komen.

Zodra de maatregelen het weer toelaten vindt het spreekuur plaats in de Bibliotheek Drunen. Tot die tijd is het spreekuur online via Teams, meer informatie hierover is te vinden op de website van de Bibliotheek Heusden.

Levensvragen zijn vragen die iedereen heeft en bij het leven horen. Ze gaan over wat voor jou van waarde is, over zin en betekenis, en over hoe jij in het leven staat. Wie ben ik? Met wie ben ik verbonden? Wat beteken ik? Als je hier meer over wil weten, dan kun je luisteren naar de podcast die we daarover hebben gemaakt te vinden via de Spotify van de Bibliotheek Heusden.

Soms valt het leven zwaarder door een ingrijpende gebeurtenis, naderend einde of een moeilijke keuze. Dan kunnen levensvragen je dwars gaan zitten en beslag leggen op je denken en voelen. Je kunt op afspraak deze vragen verkennen met een geestelijk verzorger, samen stilstaan bij wat er in je leeft.

Marianne Merkx, geestelijk verzorger, verbonden aan de Praktijk voor Levensvragen Midden Brabant begeleidt bij stagnerende levensvragen en ingrijpende gebeurtenissen. Ze neemt de tijd, luistert actief, open en onbeoordeeld. Daardoor ordenen je gedachten en gevoelens en kom je tot de kern van wat je beweegt en bezighoudt.

Tijdens een verkennend en vrijblijvend gesprek maak je laagdrempelig kennis met haar en haar werkwijze. Samen bespreek je of een vervolg wenselijk is. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via de website van de Bibliotheek.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen