Jeannette Smelt haalt ruim 1300 euro op

Foto: Jeannette Smelt

Jeannette Smelt uit Drunen heeft ruim 1300 euro opgehaald voor de Maarten van der Weijden Foundation. Ze zwom 3.8 kilometer en wist ruim 222 kilometer te fietsen Een klassieke triatlon was het in vele opzichten zeker niet voor Jeannette Smelt die in Roermond samen met haar trainingsmaatje Robin Smeets deze monstertocht om de Maarten van der Weijden Foundation te helpen met donaties voor kankeronderzoek aanging. Coach Bas Diederen stapte tijdens de virtuele rit ook op de fiets.

Het eerste onderdeel werd vrijdagavond gedaan in een Belgisch zwembad en met PR. Zaterdagmorgen was de start samen met Smeets in de huiskamer van haar trainer in Roermond “Het was een kick dat ik lange tijd bij kon blijven, reed ik zo’n veertig per uur. Alleen de laatste vijftig kilometer waren heel lastig.” Daarna koos ze voor 42 kilometer mountainbiken in plaats van een marathon. Deze tocht was zwaar en kreeg last van haar maag. Om 17.00 uur was de missie voltooid. ,,Ik heb enorm afgezien, maar ben blij dat het is gelukt.” De inspanningen van Smelt hebben ruim 1300 euro opgeleverd.

Doneren kan nog steeds

Maarten van der Weijden
Maarten van der Weijden heeft zaterdag ruim 89.000 euro opgehaald met een triatlon in eigen huis. De opbrengst van de actie gaat naar een onderzoeksproject dat is gericht op betere zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker.

“Ieder jaar krijgen 100.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. 40.000 daarvan hebben niet het geluk daarvan te herstellen. Voor hen is palliatieve zorg heel belangrijk. Daarvoor hebben we het geld ingezameld.” Na de finish stond de teller van de actie op 86.694 euro. Van der Weijden noemde dat “waanzinnig”, maar het aantal donaties blijft binnenstromen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen