“Geef vandaag voor onze parochie van morgen”

Foto: Ad Hartjes

“Geef vandaag voor onze parochie van morgen”. Met dit motto vraagt Parochie Wonderbare moeder aandacht voor hun financiële situatie. De werkgroep Kerkbalans geeft aan veel reguliere inkomsten te hebben gemist door de coronatijd. Een voor de hand liggend deel komt voort uit het mislopen van collectegelden.

De actie Kerkbalans vraagt mensen een bijdrage te geven waarbij meteen duidelijk is hoe die wordt besteed: 49% gaat op aan personeelskosten en 32% aan gebouwen. Daarnaast moet 10% worden overgedragen aan onder andere het Bisdom en 9% wordt besteed aan kosten van de eredienst en overige pastorale activiteiten.

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oudkatholieke Kerk van Nederland, en, sinds 2018, de Evangelische Broedergemeente. Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans en doen zo een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans. De actie loopt nog tot 30 januari a.s.

Zie voor meer informatie website    

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen