Informatie over de verkiezingen van 17 maart

Foto: Ad Kraamer

Op woensdag 17 maart zijn er verkiezingen voor de leden van de Tweede kamer. Het doel is om alle kiesgerechtigde inwoners te motiveren gebruik te maken van hun stemrecht. Iedere stem telt! En uw stempas ontvangt u uiterlijk begin maart a.s.

Als u niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in de gemeente Heusden woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan drie machtigingen heeft en de volmacht stem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. De kiezer die voor u stemt moet een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u laten zien.

Als je wilt stemmen in een andere gemeente dan waar je woont, heb je een kiezerspas nodig. Bijvoorbeeld als je woont in Drunen en je wilt stemmen in Den Bosch. Met deze kiezerspas kun je in heel Nederland stemmen. Bij gemeenteraadsverkiezingen kun je alleen stemmen in de gemeente waar je staat ingeschreven.

De kiezerspas vraag je aan bij de gemeente. De aanvraag van de kiezerspas kan via een formulier. Dit formulier kun je hier downloaden.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Heusden over aanmelden stemmenteller, stemmen zo werkt het, stembureaus, vervroegd stemmen 15 en 16 maart, stemmen per brief en volmacht.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen